PERSONALNE SPREMEMBE V NŠIH TREH ŽUPNIJAH

Gospod kaplan Silvo Molan je s 1. avgustom razrešen službe kapalna v naših treh župnijah. S 15. avgustom prihaja za kaplana v naše tri župnije gospod Lovro Slejko. Gospodu Silvu se zahvaljujemo za njegovo duhovniško delo v naših treh župnijah, gospodu Lovru pa želimo, da bi njegov prihod med nas bil blagoslovljen in vsem v duhovni blagor.

 

PRVI ČETRTEK: Četrtek je prvi v mesecu. Vabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k molitvi pred najsvetejše in k sveti maši.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Nedelja, 7. avgust, je prva v mesecu, Vaš dar bo namenjen za obnovo cerkve sv. Pankracija. Dela se zopet nadaljujejo, fasada na severni kapeli in še nekaj nujnih del v notranjosti cerkve.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. LOVRENCU: V nedeljo, 7. avgusta, bomo ob 10.30 uri, obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Lovrencu.

 

ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI, 12. in 13. avgust

Počasi se približujejo romarski shodi. V petek, 12. avgusta, ob 20. uri, lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro. Romarsko sveto mašo bo vodil prodekan Alojz Kačičnik, župnik na Ponikvi. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami, ki ga zaključimo v župnijskem vrtu.

V soboto, 13. avgusta, bo ob 10. uri romarska sv. maša,  ki jo bo daroval gospod Damjan Ratajc, naš rojak in župnik v Št. Pavlu in Mariji Reki, saj letos že 10 let, kar vsako leto na ta dan priroma s svojimi župljani na Sladko Goro.. Po sveti maši bo blagoslov zelišč in družabno druženje pred cerkvijo.

Naprošeni za dobrote kruha in peciva, da bomo lahko po romarski sveti maši nadaljevali naše druženje pred cerkvijo ob domači kapljici in vašimi dobrotami.

Povabite svoje sorodnike znance in prijatelje. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM, 14. Avgust: V nedeljo, 14. avgusta, vabljeni na romarski shod na Tinsko, ob 19. uri.

 

VAŠ DAR OB KRIŠTOFOVI NEDELJI: Na Krištofovo nedeljo ste za akcijo MIVA, dar za prevozna sredstva naših misijonarjev darovali 951,00€. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V prvem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijovc, v drugem tednu pa verniki iz Dolge Gore in povabljeni tudi drugi, da se okrasi za romarske shode.