OBISK KIPA FATIMSKE MATERE BOŽJE

Našo župnijo bo v torek obiskal kip Fatimske Matere Božje, to je poseben milostni dar za našo župnijo. Ob 9.30. uri jo bomo sprejeli pred župnijsko cerkvi in jo pospremili v cerkev, kjer bo sveta maša, po njej boste lahko molili do 13. ure, ko se bomo poslovili od nje. Potem bo nadaljevala pot v Dom starejših v Šmarje, ob 17. uri bo na Kristan Vrhu in ob 20. uri v Šmarju, kjer bo sveta maša po njej procesija z lučkami in celonočno bdenje v cerkvi, ki se bo zaključilo v sredo ob 8. uri s sveto mašo in slovesom od fatimske Matere Božje. Res lepo povabljeni, da se srečate s milostnim kipom. Naj spomnim, da so letošnje šmarnice za otroke, prestavile fatimsko Marijo.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU

Četrtek je prvi v mesecu, povabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK V MESECU

Petek je prvi v mesecu, vabljeni k molitvi pred Najsvetejše in sveti maši.

 

SREČANJE STAREJŠIH KRAJANOV KS SLADKA GORA

Krajevni odbor Rdečega Križa Sladka Gora, vabi v soboto na srečanje starejših krajnov nad 70 let na Sladko Goro. Ob 12.30 uri bo sveta maša v župnijski cerkvi in nato druženje v Kulturnem domu na Sladki Gori.

 

ANGELSKA NEDELJA PRI SV. MIHAELU

Prihodnja nedelja je angelska nedelja. Sveta maša pri sv. Mihaelu bo ob 10.30 uri. V župnijski cerkvi bo sveta maša ob 8.30 uri. V Lembergu v nedeljo svete maše ne bo.

SLOVESNOST SVETE BIRME IN PRIPRAVE NA SVETO BIRMO

V soboto, 24. septembra ob 10. uri, bo v naši župniji slovesnost svete birme. Devednevnica v čas Svetemu Duhu bo potekala od nedelje 18. septembra do petka 23. septembra, med tednom bodo svete maše ob 18. uri. Srečanje s starši birmancev bo v četrtek 15. septembra ob 19. uri v župnijski dvorani na Sladki Gori.veroučna srečanja pred devednevico bosta v petek 9. septembra in 16. Septembra ob 17 uri. Birmanci in starši, lepo vabljeni k svetim mašam.

ŽUPNIJSKO ROMANJE: PETROVČE  – BRESTANICA – PIŠECE

Lepo vabljeni na romanje treh župnij, v soboto, 10. septembra. Obiskali bomo svetoletno svetišče in stopili skozi svetoletna vrata v škofijskem Marijinem svetišču v Petrovčah, kjer se bomo pridružili škofijskemu dnevu molitve za duhovne poklice in sveti maši, ki jo bo daroval celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Priložnost bo za svetoletno sveto spoved. Zatem nas bo pot vodila v Brestanico (Rajhenburg), drugo svetoletno svetišče in kjer je za kaplana Gregor Majcen, za tem pa nas bo pot vodila do Pišec, ker bodo večernice in nas bo sprejel Janez Kozinc, naš nekdanji kaplan. Prispevek za romanje je 20€, ki ga poravnate ob prijavi, vključuje prevoz in kosilo. Odhod avtobusov je ob 7.30 uri iz Sladke Gore. Zaradi lažje organizacije, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.