PRVA ADVENTNA NEDELJA: Današnja nedelja je prva adventna nedelja s katero pričenjamo novo cerkveno in bogoslužno leto. S tem časom vstopamo v pripravo na božične praznike.

 

NEDELJA KARITAS: Današnja nedelja je nedelja Karitas. Ob tej priložnosti je župnijska Karitas pripravila adventne venčke. Darovi od venčkov bodo namenjeni za delovanje župnijske Karitas. Hvala, če boste vzeli adventni venček pri župnijski Karitas ter tako pomagali ljudem v stiski.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža god sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo obiskal otroke na Miklavževo nedeljo 4. decembra pri sv. maši na Sladki Gori ob 8.30, kjer bo osrednje dogajanje in tudi v Lembergu ob 10.30 uri. Sv. Miklavž bo obdaril vse otroke z majhno pozornostjo, zato letos ne bo prispevka za darilo. Starši lepo povabljeni z otroki k sv. maši in na srečanje s sv. Miklavžem.

 

MIKLAVŽEVA NEDELJA V LEMBERGU

Prihodnja nedelja je Miklavževa nedelja, zato bo sveta maša v Lembergu ob 10.30 uri, v župnijski cerkvi pa ob 8.30 uri.

 

PRVI ČETRTEK: Četrtek je prvi v mesecu. Vabljeni k molitvi za duhovne poklice in k sveti maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k češčenju Jezusovega srca in sveti maši.

 

PRVA NEDELJA: Nedelja je prva v mescu. Vaš dar bo namenjen za cerkev.

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Z današnjo prvo adventno nedeljo podoba Sladkogorske Matere Božje začenja romanje po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sinu, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor želi sprejeti podobo Sladkogorske Matere Božje, naj sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta. Dnevi od 16. do 22. decembra so še prosti.

 

Razpored Marijine poti je sledeč:

27.11.2016, nedelja Lizika Fidler Pijovci
28.11.2016 Vili in Lizika Novak Nova vas
29.11.2016 Franc in Marija Novak Pijovci
30.11.2016 družina Firer Beli Potok
1.12.2016 Franc Kitak Krtince
2.12.2016 Marjan in Marta Strašek Krtince
3.12.2016 Ivan in Nežika Potisk Pečica
4.12.2016, nedelja Ladislav in Valerija Tkavc Pečica
5.12.2016 družina Strašek Lemberg
6.12.2016 družina Novak – Vodopivec Polžanska Gorca
7.12.2016 Roman in Zdenka Bratuša Polžanska Gorca
8.12.2016 družina Rupnik Polžanska vas
9.12.2016 Aleš in Lidija Feldin Dolga Gora
10.12.2016 Aleksander in Mira Kokot Dolga Gora
11.12.2016, nedelja družina Brglez Dolga Gora
12.12.2016 Jože in Slavica Nunčič Mestinje

 

GOD SVETE BARBARE:

V nedeljo je god sv. Barbare. V Šmarju bo Barbarin sejem.

 

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE: Tudi letos se bomo vzpenjali po stopnicah adventnega časa, da bi veseli dospeli do vrha, do praznika rojstva njega, ki je Bog z nami. Vsak dan bo en korak na tej naši poti. Da se bomo lažje vzpenjali in se dobro pripravili, se bomo vsak dan ob prižgani sveči pogovarjali z Bogom v molitvi, prebrali zgodbo in se ob njej kaj naučili. S svojimi darovi bomo pomagali lačnim otrokom po svetu, da bi tako sebi in njim pripravili lepo praznovanje. Otroci so pri verouku dobili adventne koledarje. Darove, ki jih bodo nabrali, bodo na praznik Jezusovega rojstva, božič, prinesli k cerkvenim jaslicam. Bodimo velikodušni.

 

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 101,40€

OGNJIŠČE: 30,90€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA: V cerkvi sta na voljo Marijanski koledar (2,50€), Pratika (5,50€) in listni koledar (0,70€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev in okolico verniki iz Nove vas in Pijovc.