ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. BENEDIKTU

Prihodnjo nedeljo bomo obhajali zahvalno nedeljo pri sv. Benediktu ob 10.30 uri. V župnijski cerkvi bo to nedeljo sveta maša ob 8.30 uri. V Lembergu to nedeljo svete maše ne bo.

 

NEDELJA KRISTUSA, KRALJA VESOLJSTVA

Prihodnja nedelja je nedelja Kristusa, Kralja vesoljstva. To je tudi zadnja nedelja v cerkvenem in bogoslužnem letu.

 

SKLEP SVETEGA LETA

Prihodnjo nedeljo bomo sklenili sveto leto Usmiljenja. Lepo povabljeni v stolnico v Celje. Ob 15.00 bo molitvena ura in ob 16. uri slovesna sveta maša. Povabljeni!

 

NABIRKA ZA NAŠO ŠKOFIJO

Prihodnjo nedeljo bo vaš dar pri vseh svetih mašah namenjen za našo Celjsko škofijo. Res priporočamo, da podprete delo in življenje naše škofije. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

DAR JESENI – OZIMNICA

Župnijska Karitas Sladka Gora zbira ozimnico in poljske pridelke za ljudi v stiski. Prijazno prosimo, če viške pridelkov na zahvalne nedelje prinesete pred oltar. Z njimi boste pomagali družinam, starejšim in posameznikom, ki si jih bodisi nimajo možnosti pripraviti, ali pa so jim opešale telesne moči. Prinesene darove bomo v adventnem času razdelili med socialno šibke. Hvaležni bomo za vsak vaš dar.

 

KARITAS IN ADVENTNE DELAVNICE

Kakor vsako leto bodo tudi letos adventne delavnice, ki jih bo pripravila župnijska Karitas. V teh delavnicah bomo  v tednu Karitas, ki bo potekal od 20. do 27. novembra 2016, izdelovali adventne venčke, ki bodo na voljo na prvo adventno nedeljo. Darovi od venčkov bodo namenjeni za delovanje župnijske Karitas pri pomoči ljudem v stiski. Hvala, če boste vzeli adventni venček pri župnijski Karitas ter tako pomagali ljudem v stiski.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi sta na voljo Marijanski koledar (2,50€) in Pratika (5,50€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev in okolico verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.