SKLEP SVETEGA LETA: Z današnjo nedeljo sklepamo sveto leto Usmiljenja. Lepo povabljeni v stolnico v Celje. Ob 15.00 bo molitvena ura in ob 16. uri slovesna sveta maša. Povabljeni!

 

GOD SV. CECILIJE, ZAVETNICE CERKVENE GLASBE

V torek je god sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe in cerkvenih pevcev. Ob prazniku se zahvaljujemo našim pevcem in zborovodju za njihov trud in delo.

 

TEDEN KARITAS 2016

»V OBJEMU DOBROTE« je geslo letošnjega Tedna Karitas v času od 21. do 27. 11. 2016, ki se zaključi z nedeljo Karitas. Objem je gesta rok oz. vsega telesa, s katero pokažemo nekomu svojo bližino, dobrodošlico, sočustvovanje, veselje nad srečanjem, je znak s katerim dajemo nekomu oporo. Objamemo običajno nekoga, ki ga poznamo, sprejemamo, redkeje tudi neznanca ali tujca. Karitativni objem, o katerem govori geslo pa pomeni, da z deli in odnosom dobrote pomagamo, podpremo, opogumimo … nekoga, ki bo zaradi tega lažje prenašal stisko in težave ter rešil probleme, s katerimi se je v življenju srečal. Objem dobrote je tista pomoč, ki ohranja dostojanstvo in daje človeku moč ter novo priložnost za izhod iz stisk in težav. Daje varnost prihodnosti, podpira in ogreje. Treba je tudi vedeti, kdaj, koliko, koga, zakaj in kako »objemamo«, da v resnici človeku pomagamo iz stiske in ga ne delamo odvisnega od pomoči, da mu ne dajemo lažnega upanja, tolažbe ali s tem celo kažemo hinavščine.

Osrednje praznovanje Tedna Karitas bo v sredo 23. 11. 2016, ko sodelavci Karitas iz vse Slovenije romamo na Ponikvo in zvečer je v Celju ob 20. uri tradicionalni Klic dobrote, z neposrednim prenosom na prvem programu Televizije Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. Nastopajoči glasbeniki, pevci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in pozivali k pomoči družinam v stiski, saj se bodo lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim klicem preko darovanja aktivno vključili v akcijo.

Papež Frančišek nas v tem svetem letu usmiljenja vabi, da gremo »na obrobja«. To pomeni, ne da le čakamo, da nas pomoči potrebni poiščejo, ampak mi iščemo tiste, ki resnično trpijo kakršno koli pomanjkanje. Učimo se objemati v svojih družinah, občestvih, da bo enkrat v našem objemu dobrote vsak, ki to potrebuje.

Iskreno smo hvaležni za vaše darove in za podporo pri našem delu; sodelavci ŽK Sladka Gora.

 

NEDELJA KARITAS: Prihodnja nedelja je nedelja Karitas. Ob tej priložnosti bo župnijska Karitas pripravila adventne venčke, ki bodo na voljo na prvo adventno nedeljo. Darovi od venčkov bodo namenjeni za delovanje župnijske Karitas. Hvala, če boste vzeli adventni venček pri župnijski Karitas ter tako pomagali ljudem v stiski.

 

PRVA ADVENTNA NEDELJA: Prihodnja nedelja je prva adventna nedelja s katero pričenjamo novo cerkveno in bogoslužno leto. S tem časom vstopamo v pripravo na božične praznike.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža god sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo obiskal otroke na Miklavževo nedeljo 4. decembra pri sv. maši na Sladki Gori ob 8.30 in v Lembergu ob 10.30 uri. Sv. Miklavž bo obdaril vse otroke z majhno pozornostjo, zato letos ne bo prispevka za darilo. Starši lepo povabljeni z otroki k sv. maši in na srečanje s sv. Miklavžem.

 

VEROUK: V tem tednu je verouk. Spomnil bi, da je verouk za 8. in 9. razred, tudi še po birmi.

 

NABIRKA ZA KARITAS: V nedeljo je nedelja Karitas, zato bo vaš dar v puščico namenjen za potrebe župnijske Karitas. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE: Na prvo adventno nedeljo bo podoba Sladkogorske Matere Božje poromala po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sinu, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor želi sprejeti podobo Sladkogorske Matere Božje, naj sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta.

 

SREČANJE ČLANOV ŽPS

V četrtek ob 19. uri, lepo vabljeni člani ŽPS na srečanje v župnišče. Prosim, da se pozanimate kdo v vašem kraju bo sprejel Marijino podobo.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi sta na voljo Marijanski koledar (2,50€) in Pratika (5,50€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev in okolico verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.