ADVENT

Adventni čas nas spodbuja in vabi k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bolj rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi. Možnost bo danes ob 14. uri.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Podoba Sladkogorske Matere Božje roma po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sinu, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kjer  je prostor prazen, prosim, da se še kdo javi in sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta,da želi sprejeti Marijo.

Razpored Marijine poti je sledeč:

 

18.12.2016, nedelja Andreja Štunf  
19.12.2016 Andreja Štunf  
20.12.2016    
21.12.2016 družina Štunf Lemberg
22.12.2016    
23.12.2016 Franček Štunf Sladka Gora

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA: Med nami je luč miru iz Betlehema. Plamen sveče lahko ponesete domov.

 

BOŽIČNI ČAS: V soboto s svetim večerom vstopamo v božični čas. Jaslice v naši cerkvi in jaslice po vaših domovih ter božična drevesa nam pomagajo, da si ga lažje približamo in doživimo. Lepo povabljeni k svetim mašam ob teh božičnih praznikih. Lepota in skrivnost božiča  pa naj se razlije tudi po domovi vseh družin.

 

SVETI VEČER – MAŠA ZA OTROKE IN DRUŽINE: V soboto je Sveti večer. Lepo povabljeni k maši ob 20. uri. Še posebej povabljeni otroci in družine, saj bodo mladi naše župnije skozi sveto mašo igrali božično zgodbo. Veroučenci so povabljeni, da darove za lačne otroke, ki so jih zbirali za lačne otroke skozi adventni čas, prinesejo k cerkvenim jaslicam.

 

POLNOČNICA PRI SV. BENEDIKTU

Na sveti večer, ob 21. uri, vabljeni k sveti maši k sv. Benediktu.

 

POLNOČNICA

Lepo vabljeni k polnočnici.  S to mašo vstopamo v skrivnost božjega rojstva.

 

BOŽIČ – PRAZNIK GODPODOVEGA ROJSTVA

V nedeljo je zapovedan in slovesen praznik Gospodovega rojstva – božič. Praznične svete maše bodo kot ob nedeljah. Lepo vabljeni.

 

ŽIVE JASLICE V ŠMARJU

Na božič, ob 17. uri, lepo povabljeni na Žive jaslice v Šmarje. Skupaj se bomo zbrali na ploščadi pred Kulturnim domom in bomo preko besede in postavitve v živo podoživeli skrivnost božične noči, v kateri je bilo rojeno Dete, ki je za vse večne čase spremenilo svet, tudi mene in tebe. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

DAR ZA SLADKOGORSKI LIST

Priporočamo se za prostovoljni dar za Sladkogorski list.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi sta na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev in okolico verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.