JEZUSOVO DAROVANJE – SVEČNICA

V četrtek je praznik Jezusovega darovanja v templju – svečnica. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju ob 8. in 17. uri. Pri obeh svetih mašah bo blagoslov sveč, ki jih boste lahko vzeli domov. Dar za svečo je 1€. S tem praznikom zaključujemo božični čas in se poslavljamo od cerkvenih jaslic.

 

VEROUK:V četrtek je reden verouk. Ker pa je ta dan svečnica, praznik, bomo skupaj z veroučenci pripravili in oblikovali praznično sveto mašo ob 17. uri. Tako bo namesto rednega verouka skupna sveta maša. Otroci, ki sodelujejo s petjem, se zberejo že ob 16. uri v učilnici. Otroci lahko od doma prinesejo svoje svečke. K tej sveti maši vabimo tudi starše.

OBISK BOLNIKOV NA DOMU:

V četrtek bo obisk bolnikov na domu.

 

GOD SVETEGA BLAŽA: V petek je god sv. Blaža. Cerkev na njegov god deli blagoslov svetega Blaža zoper bolezni grla in vsakega drugega zla.

 

PRVI PETEK V MESECU: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k sveti maši ob 8. uri. Pri sveti maši boste prejeli blagoslov sv. Blaža.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za cerkvene potrebe.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev in okolico verniki iz Nove vasi in Pijovc.