POSTNI ČAS

V postnem času nas Cerkev spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da v tem svetem letu, pristopimo k sveti spovedi.

 

NAŠI RAJNI

Umrl je Karel Dobnik iz Polžanske Gorce. Pogrebna sveta maša s pogrebom bo v torek, 14.3., ob 15. uri. Spomnimo se rajnega v molitvi.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek bomo sveto mašo pričeli z molitvijo križevega pota.

Vsako postno nedeljo ob 15. uri bo molitev križevega pota med kapelicami k sv. Roku v Šmarju. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota.

 

DUHOVNA OBNOVA ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV

Vsak kristjan mora skrbeti tudi za svojo duhovno prenavljanje in poglabljanje. Še posebej pa to velja za župnijske sodelavce. Zato vsi župnijski sodelavci lepo povabljeni na duhovno obnovo, ki bo v soboto 18. marca, ob 9.30 uri v župnijski cerkvi v Šentjurju. Duhovno obnovo bo vodil župnik Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec, Stari trg, Pameče in Sele gospod Simon Potnik. Priložnost bo tudi za sveto spoved. Zaključili bomo ob 12. uri. Spoštovani župnijski sodelavci: Cerkveni pevci, bralci božje besede, člani Župnijskega pastoralnega sveta, ključarji, sodelavci župnijske Karitas, vsi, ki skrbite za lepoto in urejenost cerkva in tudi ostali, res vas lepo spodbujam in vabim na duhovno obnovo.

 

PRAZNIK SVETEGA JOŽEFA

V nedeljo je god sv. Jožefa, moža Device Marije, Jezusovega rednika, varuha svete Družine in vesoljne Cerkve, ter zavetnika slovenskih dežel. Vabljeni k bogoslužju.

 

PAPEŠKA NEDELJA

Prihodnja nedelja je papeška nedelja, ko se spominjamo obletnice izvolitve papeža Frančiška. Povabljeni smo, da molimo za svetega očeta.

 

VEROUK

Ta teden je reden verouk.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev in okolico verniki iz Dolge Gore.