ŠMARNICE

V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence, še posebej prvoobhajance. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero. Saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki gori ob 17.30 uri, ob sobotah ob 8.30, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni. Z šmarnicami za otroke bomo pričeli v sredo, 3. maja.

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA, DELAVCA

V ponedeljek, 1. maja, je praznik sv. Jožefa, Delavca. Sveta maša v župnijski cerkvi bo ob 8. uri.

 

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE

»Gnani po Duhu za poslanstvo!« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga obhajamo od današnje nedelje 30. aprila do prihodnje nedelje 7. maja. »Kdor se je pustil pritegniti Božjemu glasu in začel slediti Jezusu, kmalu odkrije v sebi neustavljivo željo, da bi ponesel evangelij svojim bratom z evangelizacijo in s služenjem v ljubezni«, piše papež Frančišek v poslanici za 54. Svetovni dan molitve za duhovne poklice. Misijonarsko razsežnost krščanskega poklica poživimo v nas samih in bodimo iznajdljivi, ko jo prebujajmo v drugih.

Ker smo »vsi kristjani poklicani, da bi bili misijonarji evangelija«, prosimo da se vsi vključimo v molitev.

 

VEROUK: V tem tednu je verouk.

 

PRVI ČETRTEK

Četrtek je prvi v mesecu. Vabljeni pred sveto mašo k molitvi za duhovne poklice in sveti maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK

Petek je prvi v mesecu. Zjutraj pred sveto mašo vabljeni k molitvi pred Najsvetejše in k sveti maši. Zvečer so šmarnice za otroke.

 

PRVA NEDELJA

Nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen z novo ozvočenje v župnijski cerkvi.

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

V soboto  ob 10. uri vabljeni zakonci jubilanti k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Prav je, da se Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Prosimo za čimprejšnjo prijavo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.