POSTNI ČAS

V postnem času nas Cerkev spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da pristopimo k sveti spovedi.

 

KRIŽEV POT K SV. BENEDIKTU

V nedeljo ob 14.30 uri bo molitev križevega pota iz Mestinja k sv. Benediktu. Vabljeni.

 

BUTARE ZA CVETNO NEDELJO

Župnijska Karitas je pripravila butare za cvetno nedeljo, ki jih lahko vzamete. Dar za butare bo namenjen za delovanje župnijske Karitas pri pomoči ljudem v stiski.

 

RADIJSKI MISIJON NA RADIU OGNJIŠČE

Od današnje nedelje, 2. aprila pa do sobote 8. aprila, bo na radiu Ognjišče potekal radijski misijon, ki ga bodo vodili lazaristi. Povabljeni k poslušanju.

 

CVETNA NEDELJA

Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Ta dan se spominjamo Jezusovega slavnega vhoda v mesto Jeruzalem. V spomin na ta dogodek bomo blagoslovili zelenje. Zelenje bomo blagoslovili ob 8.30 uri pred cerkvijo v Lembergu in ob 10.30 v atriju gospodarskega poslopja in nato v procesiji vstopili v župnijsko cerkev ter nadaljevali s sveto mašo med katero bomo prisluhnili branju pasiona; to je poročilu o trpljenju Jezusa Kristusa. Zato v nedeljo vsi lepo vabljeni k blagoslovu zelenja in k sveti maši.

 

VEROUK

V tem tednu bo verouk, ker so potem velikonočne počitnice. Veručenci 8. in 9. razreda bodo imeli verouk v četrtek od 17. do 18. ure in ne v petek.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU

Četrtek je prvi v mesecu, povabljeni k molitvi za duhovne poklice in sveti maši. Ta dam bo obisk bolnikov na domu. Prav je, da pred praznikom velike noči tudi bolnim, ostarelim in onemoglim omogočimo prejem zakramentov svete spovedi in svetega obhajila.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev in okolico verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.