VELIKONOČNO VOŠČILO

Naj se tudi za letošnjo veliko noč slišijo in uresničujejo med nami besede apostola Janeza, ko v knjigi Razodetja piše: »Aleluja! Ker je zakraljeval naš Gospod, Bog vsemogočni! Veselimo in radujmo se in dajmo mu čast, kajti prišla je svatba Jagnjetova in njegova zaročenka – Cerkev je pripravljena …« (Raz 19, 6-7). Kristjan, si pripravljen na velikonočno praznovanje? Si, ker te je Kristus pripravil. Torej, praznuj in vzklikaj: »Aleluja! Aleluja! Aleluja! Blagoslovljeno veliko noč!

Vaši duhovniki

VELIKONOČNO PRAZNOVANJE

Z današnjo, cvetno nedeljo, vstopamo v praznovanje osrednje skrivnosti naše vere.  Res lepo vabljeni v našo župnijsko cerkev k bogoslužju, obisku božjega groba ter skupni in osebni molitvi. Vzemite si čas za Boga, ker ta čas ni nikoli izgubljeni. Pridite, lepo povabljeni k skupnemu praznovanju!

 

SVETA SPOVED

V velikem tednu, ki je pred nami vabljeni k velikonočni sveti spovedi. Možnost za sv. spoved bo pred sv. mašo. Res lepo povabljeni k sv. spovedi.

 

ČIŠČENJE CERKVE

V torek ob 10. uri lepo naprošeni in vabljeni, da očistimo in pripravimo župnijsko cerkev za velikonočne praznike. Lepo naprošeni!

 

VELIKI ČETRTEK – SPOMIN ZADNJE VEČERJE

Veliki četrtek je spomin zadnje večerje, ko je Jezus postavil zakrament sv. evharistije in zakrament sv. mašniškega posvečenja. Slovesna sv. maša bo ob 18. uri. Po maši bomo prenesli Jezusa v Najsvetejšem zakramentu k stranskemu oltarju, kot spomin na to, da je Jezus noč iz velikega četrtka na veliki petek preživel v ječi. Povabljeni k molitvi.

 

VELIKI PETEK – SPOMIN JEZUSOVEGA TRPLENJA

Dan Jezusovega trpljenja, smrti na križu in pokopa. Ta da je strogi in zapovedan post. Kristjani smo povabljeni k premišljevanju Jezusovega trpljenja. Ob 15. uri vabljeni k pobožnosti Križevega pota v župnijsko cerkev. Ob 18. uri vabljeni k obredom velikega petka, ki ima poudarek na češčenju križa. Ta dan ni svete maše. Po bogoslužju bomo Najsvetejše prenesli v božji grob, kjer bo molitev.

 

VELIKA SOBOTA

Ob 7. uri bo blagoslov ognja. V času blagoslova v župnijski cerkvi vabljeni k božjemu grobu, da počastimo Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Razpored blagoslovov velikonočnih jedil:

11.00 – blagoslov v župnijski cerkvi

12.00 – sv. Mihael

13.00 – blagoslov v župnijski cerkvi

15.00 – Lemberg v cerkvi

16.00 – sv. Benedikt v cerkvi

17.30 – blagoslov v župnijski cerkvi

Zvečer ob 18. uri vabljeni k vigiliji, to je slovesnemu bogoslužju, ki nas bo skozi lepoto liturgije vodilo v skrivnost velike noči.

 

MOLITEV PRED BOŽJIM GROBOM

Lepo vabljeni tudi k molitvi Jezusa v božjem grobu. Najsvetejše bo izpostavljeno v soboto od 11. do 12.30 ure in popoldan od  17. ure do začetka vigilije.

 

VELIKA NOČ – DAN GOSPODOVEGA VSTAJENJA

Praznik Jezusovega vstajenja, zmage nas smrtjo, grehom in peklom. Zjutraj ob 7. uri bo vstajenjska procesija po običajni poti, nato slovesna sveta maša. Druga sveta maša bo ob 10.30 uri v župnijski cerkvi.

VELIKONOČNI PONEDELJEK – EMAVS

Na velikonočni ponedeljek bo sveta maša ob 8.30 v župnijski cerkvi.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto 6. maja  ob 10. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

OZVOČENJA V ŽUPNIJSKI CERKVI

Župnijska cerkev potrebuje prenovljeno oziroma novo ozvočenje. Zato bodo vaši darovi ob praznikih namenjeni za novo ozvočenje. Bog povrni za vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore.