ŠMARNICE:

 V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence, še posebej prvoobhajance. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero, saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki gori ob 17.30 uri, ob sobotah ob 8.30, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni.

 

NEDELJA DOBREGA PASTIRJA – SVETOVNI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

Današnja nedelja je nedelja dobrega Pastirja. »Kdor se je pustil pritegniti Božjemu glasu in začel slediti Jezusu, kmalu odkrije v sebi neustavljivo željo, da bi ponesel evangelij svojim bratom z evangelizacijo in s služenjem v ljubezni«, piše papež Frančišek v poslanici za 54. Svetovni dan molitve za duhovne poklice. Misijonarsko razsežnost krščanskega poklica poživimo v nas samih in bodimo iznajdljivi, ko jo prebujajmo v drugih. Ker smo »vsi kristjani poklicani, da bi bili misijonarji evangelija«, prosimo da se vsi vključimo v molitev.

 

MAŠA PRI SV. PANKRACIJU V LEMBERGU:

Prihodnjo nedeljo bo pri sv. Pankraciju sveta maša ob 10.30 uri. v župnijski cerkvi bo zaradi tega prihodnjo nedeljo sveta maša ob 8.30 uri. Povabljeni k sv. Pankraciju.

PRVA NEDELJA

Vaš dar današnje nedelje je bil namenjen za novo ozvočenje v župnijski cerkvi. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.