ROMANJE K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE, V SOBOTO, 1. JULIJA 2017

Župnijska Karitas Sladka Gora vabi v soboto, 1. julija na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Posebej vabljeni starejši jubilanti, torej tisti, ki v letu 2017 obhajate svoj življenjski jubilej s številkami 70, 75, 80, 85 in vsako leto nad 85 let. Za jubilante je romanje brezplačno, za ostale pa bomo prispevek pobrali na avtobusu. Odhod izpred trgovine na Sladki Gori bo ob 7. uri. Po prihodu na Brezje bomo imeli prigrizek in kavico, nato pa mašo ob 10. uri in priložnost opraviti zakrament sprave.  Po duhovni okrepitvi se bomo zapeljali do Gostišča GTC 902 na Črnivcu na kosilo. V popoldanskem času bomo imeli večernice v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Gornjem Gradu. Za prigrizek in pijačo čez dan bomo poskrbeli sodelavci Župnijske Karitas Sladka Gora.  Prijave sprejemamo do zapolnitve avtobusov oz. do 28. junija 2017, na telefon 03/5824 179 ali 040 702 418 (Zlatka Štunf) ali  041 801 813 (Marica Kos). Lepo povabljeni.

 

MOLITVENI DAN NA SLADKI GORI

V nedeljo je molitven dan v župnijski cerkvi na Sladki Gori. Najsvetejše bo v župnijski cerkvi izpostavljeno ob 8. uri zjutraj in bo izpostavljeno do sveta maše ob 10.30 uri. Lepo povabljeni k molitvi in čaščenju Najsvetejšega zakramenta. Sveta maša v Lembergu bo kot običajno ob 8.30 uri.

V ponedeljek, 3 julija bo molitveni dan pri Sv. Benediktu in v Lembergu. Pri sv. Benediku bo ob 8. uri izpostavitev Najsvetejšega in nato ob 9. uri sveta maša. V Lembergu bo ob 17. uri izpostavitev Najsvetejšega in nato ob 18. uri sveta maša. Povabljeni k molitvi.

 

PRAZNIK APOSTOLOV SV. PETRA IN SV. PAVLA

V četrtek je slovesni praznik apostolov sv. Petra in sv. Pavla. Sveta maša bo ob 18. uri. Lepo povabljeni.

 

LEPE NEDELJE V ŽUPNIJI

V mesecu juliju bodo lepe nedelje: 9. julija ob 10.30 v Lembergu – Lemberšca, 16. julija ob 10. uri Šmarjetna nedelja na Sladki Gori in 23 julija ob 10.30 pri sv. Benediktu.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od ponedeljka 31. julija do peka 4. avgusta bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so prijavnice dobili ob zaključku verouka, so pa na voljo tudi v cerkvi. Otroci lepo povabljeni in čim prej se prijavite.

 

PRVA NEDELJA V MESECU

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za potrebe župnije.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.