MINISTRATNSKI TABOR NA SLADKI GORI

Od ponedeljka 17. julija do srede 19. julija, ministranti vabljeni na ministrantski tabor na Sladko Goro. Pričnemo v ponedeljek ob 18. uri. Ministranti vabljeni.

 

ŠMARJETNA NEDELJA, 23. JULIJ

V nedeljo, 23. julija, bomo ob 10. uri obhajali Šmarjetno nedeljo na Sladki Gori. Ob 10. uri bo Telovska procesija in po njej slovesna sveta maša, ki jo bo vodil g. Jože Planinšek direktor Doma Sv. Jožefa v Celju. Zato vas res spodbujam in vabim k skupni pripravi na praznovanje, pletenje vencev v četrtek in petek od 14. ure dalje na Sladki Gori, čiščenju cerkve in njene okolice v torek ob 9. uri, postavitev oltarjev za procesijo, pripravi bogoslužja in dobrot za pogostitev pred cerkvijo. Lepo povabljeni vsi župljani in povabite svoje sorodnike, prijatelje in znance.

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA

Vsako kot vsako leto se bomo tudi letos na Krištofovo nedeljo, 30. julija 2017, zahvaljevali za vozila, ki nam omogočajo mobilnost in za vse srečno prevožene kilometre ter z zaupanjem prosili blagoslova še za naprej. Ob tem pa ne bomo pozabili misijonarjev, ki prav tako potrebujejo vozila in delovne stroje, da bi lažje opravljali svoje poslanstvo. Zato bomo tudi letos velikodušno v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenili svoj dar za nakup misijonskih vozil.

Vsi, ki se boste udeležili blagoslova vozil in prosil za blagoslov, boste prejeli nalepko sv. Krištofa in molitveni kartonček. Naj bo to skromna zahvala za vaš dar, ki ga boste namenili za misijonska vozila in hkrati vabilo k molitvi, ko sedete za volan.

Slovenski vozniki, zlasti tisti, ki se zatekamo k sv. Krištofu in vsi vsakoletni darovalci za vozila naših misijonarjev v akciji MIVA Slovenija, pa se ob letošnji Krištofovi nedelji še posebej veselimo. Dočakali smo okroglo, 30-letnico te dobrodelne misijonske akcije. Po njeni zaslugi so naši misijonarji rešili že mnogo človeških življenj, lajšali stiske, lakoto, poskrbeli za vzgojo in izobraževanje, za delo in pridelek, verouk in zakramente, maševali in z besedo in zgledom pričevali za neskončno Božjo ljubezen do ljudi.

V imenu vseh misijonarjev, ki so deležni te vaše pomoči, se vam iskreno zahvaljujemo za dobrotljivost in vam želimo srečno vožnjo na vseh vaših poteh. Ostanite velikodušni dobrotniki mobilnosti naših misijonarjev.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od ponedeljka 31. julija do peka 4. avgusta bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so prijavnice dobili ob zaključku verouka, so pa na voljo tudi v cerkvi. Otroci lepo povabljeni in čim prej se prijavite.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V pripravi na Šmarjetno nedeljo, vabljeni, da skupaj očistimo in okrasimo cerkev.