VEROUK

V tednu, ki je pred nami začenjamo z letošnjim veroučnim letom. Na začetku prosimo in vabimo vse, da pomagamo otrokom pri njihovem verskem življenju. Najprej se otroci srečajo z verskim življenjem doma, v domači družini preko staršev in starih staršev. Verouk pomaga pri poglabljanju verskega življenja in širšemu poznavanju vere v kateri so otroci bili krščeni. Vse to pa nas vabi k temu, da bi v čim večji meri prakticirali vero v svojem vsakdanjem življenju. To pa vsi vemo, da ni najbolj lahko. Zato nam Bog pomaga z zakramenti; to je božja milost v moči katere smo sposobni tudi v tem svetu živeti svojo krščansko vero. Posebno mesto ima tukaj sveta maša. Lepo prosimo in polagamo na srce vsem, umestite nedeljsko sveto mašo v svoje osebno in družinsko življenje. Če bomo vsi skupaj to kar spoznavamo pri veroučnih srečanjih naslonili na sveto mašo – evharistijo, potem se bo tudi otrokom, ko bodo odrasli, lažje osebno odločiti za Jezusa Kristusa.

Z veroukom bomo pričeli v četrtek oziroma v petek. Če še kdo ni vpisan k verouku, prosimo, da to storite pri veroučni uri. Spomnil bi tudi na prostovoljni prispevek za verouk; ta je v zadnjem času tako padel, da mora večina stroškov kriti župnija. Prosim za razumevanje in pomoč.

 

URNIK VEROUKA: Veroučenci od 1. do 7. razred bodo imeli verouk ob četrtkih. Veroučenci 7. in 8. razred, bodo imeli verouk ob petkih. Lepo vabljeni tudi 9. razredi in srednješolci na mladinska veroučna srečanja ob petkih:

  1. razred – 15.30 do 17.00
  2. razred – 17.00 do 18.30
  3. razred – 16.00 do 17.30
  4. razred – 15.00 do 16.00
  5. razred – 17.30 do 18.30
  6. razred – 18.30 do 19.30.
  7. in 8. razred (ob petkih): 16.30 do 17.30
  8. razred in srednješolci, študentje: petek ob 19.00

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.