OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Mesec oktober je mesec rožnega venca. Povabljeni k molitvi rožnega venca, tako doma kot pred vsako sveto mašo.

 

MISIJONSKA NEDELJA

Prihodnja nedelja je misijonska nedelja. Papež Frančišek nas v letošnji poslanici za misijonsko nedeljo spominja, da misijonska dejavnost ni zgolj ena izmed številnih dejavnosti Cerkve, kajti Cerkev je »misijonska po naravi«. Spominja nas, da ne moremo biti kristjani, ne da bi okoli sebe širili veselega oznanila Jezusovega evangelija. Ta ima »spreminjajočo moč«, saj je »dobra novica, ki prinaša nalezljivo veselje«, je »izvir novega življenja, prostega vladavine greha …«, »zdravi krvaveče rane človeštva«. Ravno zato vsako leto obhajamo misijonsko nedeljo, da nas v tem prizadevanju okrepi: bodisi z molitvijo, konkretno z darovi za nabirko. S temi sredstvi podpiramo srčne može in žene – misijonarje »na terenu«, ki so na misijonsko poklicanost pogumno odgovorili. Spomnimo se samo na naše svetniške misijonarje: Barago, Gnidovca in Majcna ter več sto drugih Slovencev, ki so svoje življenje razdali za graditev mladih Cerkva po najbolj revnih krajih sveta. Vsega tega ne bi zmogli, če ne bi imeli podpore iz zaledja, iz domovine, domače Cerkve, in solidarnostne podpore vesoljne Cerkve. Vsi smo povabljeni, da mesec oktober, zlasti misijonsko nedeljo, posvetimo ozaveščanju o osrednji vlogi misijona v naši veri in molitvi in podpori nastajajočim krajevnim Cerkvam. Vaš dar prihodnjo nedeljo bo namenjen za misijone.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Počasi se bliža se praznik Vseh svetih in vernih duš, ko se še posebej spominjamo naših rajnih.

Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki ga vzamete v cerkvi. Dar, ki ga boste namenili ob tem je prostovoljen.

 

MANJŠA SVEČA, ZA SOČLOVEKA SREČA

Ob prazniku Vseh svetih in dnevu spomina na umrle vas vabimo, da namesto množice sveč in rož, prižgete svečko manj, prihranjen denar pa namenite ljudem v stiski. Z darom za posebne sveče Karitas, ki so bele, s tremi različnimi motivi, izdelane iz reciklirane plastike in v celoti narejene v Sloveniji, skrbite za okolje, darujete za dobrodelne namene in ohranjate spomin na vaše rajne. Minljive sveče in cvetje naj zamenja naš dar za ljudi, ki so potrebni pomoči. Priporočen dar za svečo Karitas, ki jo najdete na stranskem oltarju, je 1,50 EUR.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.