NEDELJA KARITAS

Današnja nedelja je nedelja KARITAS, ki je letos hkrati prva adventna nedelja in tudi Miklavževa nedelja. Iskreno smo hvaležni za vaše darove, tako danes kot tudi drugače. Vse kar dobimo razdelimo med socialno šibke in tako pomagamo sočloveku, ki je v stiski. Še enkrat se vam zahvaljujemo za podporo pri našem delu, tako v molitvi kot v darovih, sodelavci ŽK Sladka Gora. Župnijska Karitas je pripravila adventne venčke, ki jih lahko odnesete domov. Dar od njih je namenjen za potrebe župnijske Karitas.

 

ADVENTNI VENEC

Adventni venec nas bo skozi ves advent spominjal na prisotnost Boga v našem domu in nas vabil k skupni molitvi.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Z današnjo prvo adventno nedeljo podoba Sladkogorske Matere Božje začenja romanje po domovih in družinah naše župnije. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše med sosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor želi sprejeti podobo Sladkogorske Matere Božje, naj sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta. Nekaj dni je še prostih. Razpored Marijine poti je sledeč:

 

3.12.2017, nedelja Polona in Boris Potisk Pečica
4.12.2017 Jožica in Jože Vehovar Pečica
5.12.2017 Albina Strašek Krtince
6.12.2017 Marica, Drago Zupanc Krtince
7.12.2017 Terezija Žaberl Lemberg
8.12.2017 Zlatka Štunf Lemberg
9.12.2017 Miran Javornik, Damjana Firer Dolga Gora
10.12.2017,nedelja družina Potočnik Dolga Gora

 

PRVI ČETRTEK: Četrtek je prvi v mesecu, vabljeni k molitvi za duhovne poklice pred Najsvetejše in k sveti maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V petek je praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Povabljeni k prazničnemu bogoslužju, ob 8.30 uri.

 

ZLATA MAŠA APOSTOLSKEGA NUNCIJA V REPUBLIKI SLOVENIJI NADŠKOFA MSGR. JULIUSZA JANUSZA V KOSTRIVNICI. : V petek, na praznik Brezmadežne, bo v Kostrivnici ob 16. uri, slovesnost ob zlati maši apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji nadškofa msgr. Juliusza Janusza. Apostolski nuncij je po rodu Poljak in ker je župnijska cerkev v Kostrivnici posvečena Čenstahovski Materi Božji (edina v Sloveniji) in ker v tem letu obhajamo 300 letnico kronanje podobe Matere Božje iz Čenstahove, bo slavje zlate maše v tem svetišču še posebej blizu apostolskemu nunciju. Povabljeni v petek v Kostrivnico.

 

VEROUK: V tem tednu, je verouk. Veroučenci 7. in 8. razreda ga bodo imeli tokrat izjemoma v četrtek, ob 16.30 uri.

 

ZDRAVNIKI BREZ MEJA: V nedeljo nas bodo pri obeh svetih mašah obiskali zdravniki brez meja, ki se odpravljajo v Afriko na misijonsko postojanko, kjer bodo prostovoljno delali nekaj čas. Predstavili bodo svojo misijo in zbirali prostovoljne darove za svojo odpravo.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA: Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK: Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: DRUŽINA: 101,40€, OGNJIŠČE: 32€, MISIJONSKA OBZORJA: 10€, PRIJATELJ: 11€

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Dolge Gore