ADVENTNI ČAS: Adventni čas nas preko adventnega venčka in sveč vabi k molitvi, dobrim delom, sveti maši in sveti spovedi.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA: Med nami je luč miru iz Betlehema. Plamen sveče, ki je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu, želi posvetiti tudi v vaš dom. Lučko lahko odnesete domov.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

S prvo adventno nedeljo je podoba Sladkogorske Matere Božje pričela romanje po domovih in družinah naše župnije. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše med sosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor želi sprejeti podobo Sladkogorske Matere Božje, naj sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta. Nekaj dni je še prostih. Razpored Marijine poti je sledeč:

 

17.12.2017, nedelja Silva Smodej Pijovci
18.12.2017 Ivan Topolovc in Irena Zvonar Pijovci
19.12.2017 Vinko in Nežika Marš Nova vas
20.12.2017 družina Dobnik  
21.12.2017    
22.12.2017 Marija in Jože Gajšek Mestinje
23.12.2017    

 

SVETI VEČER – MAŠA SVETEGA VEČERA ZA OTROKE IN DRUŽINE: V nedeljo je sveti večer. Ob 20. uri bo sveta maša svetega večera v župnijski cerkvi za otroke in družine. Lepo povabljeni.

 

MAŠA SVETEGA VEČERA PRI SV. BENEDIKTU: V nedeljo, na sveti večer, vabljeni k »polnočnici« k sv. Benediktu ob 21. uri.

 

POLNOČNICA: Lep vabljeni k slovesni polnočnici v župnijsko cerkev.

 

VEROUK: V tem tednu je reden verouk.

 

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTORKE: Otroci so pri verouku na začetku adventnega časa prejeli adventni koledar, ki vabi vse veroučence v Sloveniji k solidarnosti z njihovimi vrstniki po svetu, ki jim primanjkuje osnovnih življenjskih dobrin. Darove, ki so jih zbirali skozi advent, bodo položili pred jaslice ali pred oltar ob svetem večeru ali božiču.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK: Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: DRUŽINA: 101,40€  OGNJIŠČE: 32€, MISIJONSKA OBZORJA: 10€, PRIJATELJ: 11€

DAR ZA SLADKOGORSKI LIST: Priporočamo se za dar za sladkogorski list.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE, TER POSTAVITEV JASLIC IN SMREČK: V tem tednu povabljeni, da pripravimo cerkev za božične praznike. Redno