POSTNI ČAS

Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, obisk svete maše tudi med tednom, obisk Križevega pota, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo v sporu miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Ob petkih in sobotah bomo sveto mašo pričeli z molitvijo Križevega pota. Vsako postno nedeljo vabljeni k molitvi Križevega pota v Šmarje k sv. Roku ob 15. uri. V primeru slabega vremena in slabe poti, bo Križev pot v kapeli (učilnica nasproti cerkve). Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

POGOVORNI VEČER Z DR. IVANOM ŠTUHECOM

Povabljeni na pogovorni večer z dr. Ivanom Štuhecom, v soboto ob 19. uri v Kulturni dom v Šmarju pri Jelšah.

 

VABLJENI NA PREDSTAVITEV KNJIGE JOŽETA KADENŠKA

KUD TRTA DOLGA OGRA, vabi na predstavitev knjige Jožeta Kadenška »Doma najlepše sonce sije«, ki bo danes, v nedeljo, ob 15. uri v gasilskem domu Dolga Gora. Povabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Sladke Gore in Pečice.