VELIKONOČNO VOŠČILO

Velika noč! Tukaj je, pred teboj, v tebi. Da, tudi v tebi. Kristus, ki je vstal iz temine groba, je vstal tudi iz tvoje temine iz tega, kar ti onemogoča biti človek, biti kristjan. Bodi vesel, raduj se, kajti Bogu ni bilo vseeno zate. Prišel je, te našel in odrešil. Odrešil? Mene? Česa pa? Morda niti ne veš, toda spoznal boš ob svojem času. Samo ne pozabi, velika noč je tudi v tebi.

Blagoslovljeno veliko noč!                                                        Vaši duhovniki

 

KRIŽEV POT K SV. BENEDIKTU

Danes ob 14.30 uri, vabljeni na Križev pot iz Mestinja k sv. Benediktu.

 

FILM MARIJINA ZEMLJA V KINU V ŠMARJU

Lepo povabljeni ogled filma Marijina zemlja, danes, v Kinu Šmarje ob 17. uri in v ponedeljek 26. marca ob 20. uri (cena vstopnice je 4€). Toplo priporočamo. Močan duhovni impulz pred prazniki.

 

OBISK BOLNIKOV NA DOMU V TEM TEDNU: V torek bo obisk bolnikov na domu pred velikonočnimi prazniki, namesto za prvi četrtek.

 

VELIKONOČNO PRAZNOVANJE

Z današnjo, cvetno nedeljo, vstopamo v praznovanje osrednje skrivnosti naše vere.  Res lepo vabljeni v našo župnijsko cerkev k bogoslužju, obisku božjega groba, ter skupni in osebni molitvi. Vzemite si čas za Boga, ker ta čas ni nikoli izgubljeni. Pridite, lepo povabljeni k skupnemu praznovanju!

 

SVETA SPOVED

V velikem tednu, ki je pred nami vabljeni k velikonočni sveti spovedi. Možnost za sv. spoved bo pred sv. mašo. Res lepo povabljeni k sv. spovedi.

 

ČIŠČENJE CERKVE: V torek ob 10. uri lepo naprošeni in vabljeni, da očistimo in pripravimo župnijsko cerkev za velikonočne praznike. Lepo naprošeni!

 

VELIKI ČETRTEK – SPOMIN ZANJE VEČERJE: Spomin zadnje večerje, ko je Jezus postavil zakrament sv. evharistije in zakrament sv. mašniškega posvečenja. Slovesna sv. maša bo ob 18. uri. Po maši bomo prenesli Jezusa v Najsvetejšem zakramentu k stranskemu oltarju, kot spomin na to, da je Jezus noč iz velikega četrtka na veliki petek preživel v ječi. Povabljeni k molitvi.

VELIKI PETEK – SPOMIN JEZUSOVEGA TRPLENJA

Dan Jezusovega trpljenja, smrti na križu in pokopa. Ta da je strogi in zapovedan post. Kristjani smo povabljeni k premišljevanju Jezusovega trpljenja. Ob 15. uri vabljeni k pobožnosti Križevega pota v župnijsko cerkev. Ob 18. uri vabljeni k obredom velikega petka, ki ima poudarek na češčenju križa. Ta dan ni svete maše. Po bogoslužju, bomo Najsvetejše preneslo v božji grob, kjer bo molitev.

 

VELIKA SOBOTA

Ob 7. uri bo blagoslov ognja. V času blagoslova v župnijski cerkvi vabljeni k božjemu grobu, da počastimo Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Razpored blagoslovov velikonočnih jedil:

11.00 – blagoslov v župnijski cerkvi

12.00 – sv. Mihael

13.00 – blagoslov v župnijski cerkvi

15.00 – Lemberg v cerkvi

16.00 – sv. Benedikt v cerkvi

17.30 – blagoslov v župnijski cerkvi

Zvečer ob 18. uri vabljeni k vigiliji, to je slovesnemu bogoslužju, ki nas bo skozi lepoto liturgije vodilo v skrivnost velike noči.

 

MOLITEV PRED BOŽJIM GROBOM: Lepo vabljeni tudi k molitvi Jezusa v božjem grobu. Najsvetejše bo izpostavljeno v soboto od 11. do 12.30 ure in popoldan od  17. ure do začetka vigilije.

 

VELIKA NOČ – DAN GOSPODOVEGA VSTAJENJA

Praznik Jezusovega vstajenja, zmage nas smrtjo, grehom in peklom. Zjutraj ob 7. uri bo vstajenjska procesija po običajni poti, nato slovesna sveta maša. Druga sveta maša bo ob 10.30 uri v župnijski cerkvi.

 

VELIKONOČNI PONEDELJEK – EMAVS

Na velikonočni ponedeljek bo sveta maša ob 8.30 v župnijski cerkvi.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Sladke Gore in