TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE

»Daj mi poslušno srce« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga bomo obhajali od današnje nedelje 15. do prihodnje nedelje 22. aprila. Besedilo je vzeto iz poslanice, ki jo je za 55. svetovni dan molitve za duhovne poklice napisal papež Frančišek. V poslanici papež spodbuja, da se globlje zavemo, kako je poklicanost k veselju, ki nam ga namenja Bog, v središču našega življenja in kako je ta »Božji načrt namenjen možem in ženam vseh časov«. Povabljeni v tem tednu k sveti maši in molitvi za nove duhovne poklice. Zlasti v četrtek, ko bomo pol ure pred sveto maši molili pred Najsvetejšim.

 

MOLITEV IN SVETA MAŠA ZA DUHOVNE POKLICE V MARIJINI CERKVI V CELJU: Prihodnja nedelja, je nedelja Dobrega Pastirja, Svetovni molitveni dan za duhoven poklice. V Marijini cerkvi v Celju bo ob 15. uri molitvena ura, ob 16. uri pa sveta maša, ki jo bo vodil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Lepo povabljeni.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto 5. maja  ob 10. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije ste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

VEROUK: V petek je verouk za 7. 8. in 9. razred.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.