ŠMARNICE

V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence, še posebej prvoobhajance. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero. Saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki gori ob 17.30 uri, ob sobotah ob 9.00, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni.

 

BINKOŠTI

Prihodnja nedelja je binkoštna nedelja. Z binkoštmi zaključujemo letošnji velikonočni čas.

SVETA MAŠA PRI SV. BENEDIKTU ZA GASLICE

Prihodnjo nedeljo, povabljeni k svet maši k sv. Benediktu ob 10.30, pri njej bodo navzoči tudi naši gasilci. Zaradi tega bo v župnijski cerkvi sveta maša v nedeljo ob 8.30 uri, v Lembergu pa prihodnjo nedeljo ne bo svete maše.

 

ROMANJE NA BREZJE Z ŽUPNIJSKO KARITAS

V soboto 23. junija, vabljeni na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje z župnijsko Karitas. Še posebej povabljeni starejši, bolni in onemogli. Odhod avtobusov bo ob 7. uri zjutraj iz Sladke Gore. Sveta maša na Brezjah bo ob 11.15 uri. Prijave zbirata ga. Zlatka (040 702 418) in ga. Marica (041 801 813) do zapolnitve mest na dveh avtobusih. Prijavite se čim prej.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu župnijsko cerkev očistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.