ŠMARNICE: mesec maj se počasi bliža koncu in s tem tudi šmarnice. Šmarnice potekajo na običajnih mestih: na Sladki gori ob 17.30 uri, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri. Otroci in tudi starejši lepo vabljeni.

 

SKLEP ŠMARNIC: V četrtek je sklep letošnjih šmarnic. Lepo povabljeni vsi na sklep šmarnic na Sladko Goro ob 18. uri.

 

ZAPOVEDAN PRAZNIK SV, REŠNJEGA TELESA IN KRVI – TELOVO: V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi – Telovo. Sveta maša s Telovsko procesijo okoli cerkve bo ob 18. uri. Lepo povabljeni tudi otroci.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu, povabljeni pol ure pred jutranjo sveto mašo k molitvi pred Najsvetejše in k sveti maši.

 

MOLITEV ZA DOMOVINO

Slovenski škofje vabijo vse vernike, da v času pred državnozborskimi volitvami molimo molitev za domovino.

Troedini Bog, večna modrost! Ti vse čudovito urejaš in vodiš. Prosimo Te za naše voditelje, da bodo skrbeli za našo državo in slovenski narod. V času, ko se pripravljamo na volitve, Te prosimo, da bi se jih vsi kristjani udeležili in odgovorno oddali svoj glas za vse, ki se zavzemajo za pravičnost in življenje, za družine in otroke, za okolje in versko svobodo. Naj voditelji ponosno in dostojno predstavljajo našo državo ter se zavzemajo za vse, ki so v kakršnikoli stiski. Naj vsi skupaj gradimo Božje kraljestvo na zemlji, ki je kraljestvo miru, pravičnosti in ljubezni. Amen.

Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

 

PRVA NEDELJA: Nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za potrebe župnije. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ROMANJE NA BREZJE Z ŽUPNIJSKO KARITAS

V soboto 23. junija, vabljeni na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje z župnijsko Karitas. Še posebej povabljeni starejši, bolni in onemogli. Odhod avtobus iz Sladke Gore je ob 7. uri. Čim prej se prijavite.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu župnijsko cerkev očistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.