PRVI ČETRTEK, 2. AVGUST

Četrtek, 2. avgust, je prvi v mesecu, vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice in sveti maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK, 3. AVGUST: Petek je prvi v mesecu, 3. avgust, vabljeni k molitvi pred Najsvetejše in sveti maši.

 

PRVA NEDELJA, 5. AVGUST: Nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za obnovitvena dela na strehi na cerkvi sv. Miklavža v Lembergu in župnijskem kozolcu na Sladki Gori. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. LOVRENCU: V nedeljo, 12. avgusta, bomo ob 10.30 uri pri sv. Lovrencu obhajali lepo nedeljo. Lepo povabljeni.

 

17. NEDELJA MED LETOM
Ponedeljek

30.7.2018

sv. Peter Krizolog

škof

8.00 za † Alojza Vipotnik
Torek

31.7.2018

sv. Ignacija Lojolski, red. 8.00

 

Lemberg:

za † Cirila Jakob

Sreda

1.8.2018

sv. Alfonz Ligvorij, škof    
Četrtek

2.8.2018

sv. Evzebij iz Vercellija, škof

prvi četrtek

17.30

18.00

molitev za duhovne poklice

za † Franca Jug

Petek

3.8.2018

sv. Lidija

svetopis.žena

prvi petek

7.30

8.00

češčenje Najsvetejšega

za † Tilčko Nunčič

Sobota

4.8.2018

sv. Janez Vianney

prva sobota

8.00 za † Marijo Javornik
Nedelja

5.8.2018

18. NEDELJA MED LETOM

Marija Snežna

8.30

 

10.30

 

Lemberg:

za † Brankota Sever

Sladka Gora:

za † sestre Miciko Julčko, Cilko in brata Jurčeka Kidrič, mamo Marijo Kidrič

 

ROMARSKA SHODA NA SLADI GORI, NEDELJA 12. AVGUST IN PONEDELJEK 13. AVGUST.

V nedeljo, 12. avgusta, ob 20. uri, vabljeni na romarski shod na Sladko Goro, kjer bo romarska sveta maša in po njej romarski vrtec. Romarski shod bo vodil prodekan in župnik na Ponikvi mag. Alojz Kačičnik. Drugi marijanski romarski shod, z blagoslovom zelišč in sveč, bo v ponedeljek, 13. avgusta, ob 10. uri. Romarski shod bo vodil prodekan dekanije Stari trg pri Slovenj Gradcu in župnik župnij Podgorje in Razbor pri Slovenj Gradcu gospod Leopold Korat. Lepo vabljeni na romanje k Sladkogorski Materi Božji. Naprošeni, da okrasimo cerkev in uredimo njeno okolico, pripravimo zelišča za blagoslov ter dobrote za pogostitev po romarskem shodu. Lepo naprošeni za pomoč.

SVETE MAŠE V NEDELJO 12. AVGUSTA: Zaradi večernega romarskega shoda v nedeljo, 12. avgusta bo v župnijski cerkvi sveta maša ob 8.30 in romarski shod ob 20. uri. V Lembergu to nedeljo ne bo svete maše.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE: V času od ponedeljka 17. do četrtka 20. septembra bomo poromali v Međugorje. Že sedaj prosimo za prijavo.

 

MENJAVA KLJUČAJREV PRI CERKVI SV. BENEDIKTA: Celjski škof dr. Stanislav Lipovšek je na predlog dosedanjih ključarjev cerkve sv. Benedikta in župnika imenoval nova ključarja pri cerkvi sv. Benedikta: Jožeta Gajška in Jožeta Nunčiča iz Mestinja. Dosedanjima ključarjema Francu Jančiču in Martinu Furmanu se škof in župnija lepo zahvaljujeta za dosedanje večletno predno in vzorno opravljanje ključarske službe pri sv. Benediktu. V znak hvaležnosti jima celjski škof podeljuje priznanje in zahvalo škofije Celje. Novima ključarjema pa želimo obilo božjega blagoslova pri opravljanju službe cerkvenega ključarja.

 

DAROVANJE ZA MIVO – VOZILA MISIJONAREJV: Na Krištofovo nedeljo ste ob blagoslovu vozil za MIVO – prevozna sredstva misijonarjev darovali 300,10€. Bog povrni za vaše darove.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V prvem tednu meseca avgusta župnijsko cerkev čistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice, v drugem tednu smo povabljeni vsi, da pripravimo cerkev in njeno okolico za romarska shoda. V torek, 31. avgusta, ob 9. uri naprošeni, da pokosimo zelenice okrog cerkve in park. Lepo naprošeni.