UPRAVITELJ CELJSKE ŠKOFIJE, GOSPOD ROK METLIČAR

Zbor svetovalcev Škofije Celje je za škofijskega upravitelja izvolil gospoda Roka Metličarja, nadžupnika v Laškem, dekana Dekanije Laško in predsednika Škofijske Karitas Celje.

Zbor svetovalcev celjske škofije je po seznanitvi, da je papež Frančišek sprejel odpoved službi škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška in da je s tem škofovski sedež v Celju izpraznjen, izvolil škofijskega upravitelja, ki bo do imenovanja novega celjskega škofa vodil škofijo.

Rok Metličar se je rodil v Celju 17. avgusta 1961, doma pa je iz župnije Šmarje pri Jelšah. V duhovnika je bil posvečen 29. junija 1988 v Mariboru. Kaplansko službo je opravljal v Brežicah in Slovenskih Konjicah, nato je postal župnik župnije Sladka Gora z znano baročno romarsko cerkvijo, kjer je ostal do leta 2009, ko je prevzel vodenje nadžupnije Laško in za nekaj let tudi soupravo sosednjih župnij Sv. Marjete pri Rimskih Toplicah in Sv. Miklavža nad Laškim.

Od leta 1999 je duhovni voditelj župnijskih gospodinj na področju mariborske metropolije, od leta 2007, ko je bila ustanovljena Škofijska Karitas Celje, pa je njen predsednik in s svojo prizadevnostjo, čutom za sočloveka in ustvarjanjem mreže prostovoljcev, njihovim stalnim izoblikovanjem – duhovnim in človeškim – uspešno skrbi, da Škofijska Karitas Celje odgovarja na duhovne in materialne potrebe in stiske ljudi z območja celjske škofije. Od leta 2011 je dekan Dekanije Laško, od leta 2006 pa tudi član Zbora svetovalcev in Duhovniškega sveta Škofije Celje. Nekdanjemu župniku gospodu Roku želimo pri njegovem delu obilo božjega blagoslova, milosti Svetega Duha in varstva Božje Matere Marije.

 

VEROUK: V tem tednu je reden verouk. Veroučenci 7. razreda imajo verouk ob petkih ob 16:30 uri.

 

NAŠI RAJNI

Umrla je Katarina Vreže iz Polžanske Gorce. Pogrebna sveta maša in pogreb bo jutri, v ponedeljek, ob 16. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

MIHAELOVA NEDELJA PRI SV. MIHAELU: Prihodnjo nedeljo bomo obhajali Mihaelovo nedeljo pri sv. Mihaelu. Lepo povabljeni k sveti maši ob 10.30 uri. Zaradi tega bo sveta maša v župnijski cerkvi ob 8.30 uri, v Lembergu v nedeljo ne bo svete maše.

SREČANJE STERJŠIH, BOLNIH IN INVALIDOV

Župnijska Karitas Sladka Gora vabi prihodnjo nedeljo na srečanje starejših, bolnih in invalidov. Ob 13.30 uri bo zbiranje in ob 14. uri sveta maša z možnostjo prejema zakramenta bolniškega maziljenja. Po sveti maši pa bo sledilo druženje v župnijski dvorani. Starejši lepo povabljeni. Mlajše pa prosimo, da omogočite prihod starejšim na to srečanje.

 

STREHA NA ŽUPNIJSKEM GOSPODARSKEM POSLOPJU NA SLADKI GORI: Streha na župnijskem gospodarskem poslopju (kjer je župnijska klet) je v zelo slabem stanju in počasi zamaka. Potrebno bo zamenjati kritino in tudi na novo polatati. Ker bi čim več del naredili sami, prosimo za smrekov les za late. Kdor bi žele darovati les, naj to sporoči g. Jankotu Majcen. Že v naprej iskrena hvala za vsako pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu župnijsko cerkev očistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.