NEDELJA KRISTUSA, KRALJA VESOLJSTVA

Prihodnja nedelja, je nedelja Kristusa, Kralja vesoljstva, zadnja nedelja v tem bogoslužnem in cerkvenem letu. Potem pa že vstopamo v novo cerkveno leto in adventni čas.

 

VEROUK: V tem tednu je reden verouk.

 

GOD SVETE CECILIJE, ZAVETNICE CERKVENIH PEVCEV

V četrtek je god sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe in pevcev. Ob tej priložnosti čestitamo našim pevcem in zborovodju ob njihovem prazniku in se jim ob tem zahvaljujemo za njihov trud in petje, s katerim lepšajo in spremljajo naša bogoslužja.

 

DAR JESENI – OZIMNICA

Župnijska Karitas Sladka Gora zbira ozimnico in poljske pridelke za ljudi v stiski. Prijazno prosimo, če viške pridelkov na zahvalne nedelje prinesete pred oltar. Z njimi boste pomagali družinam, starejšim in posameznikom, ki si jih bodisi nimajo možnosti pripraviti, ali pa so jim opešale telesne moči. Prinesene darove bomo v adventnem času razdelili med socialno šibke. Hvaležni bomo za vsak vaš dar; sodelavci ŽK Sladka Gora

 

OBISK SVETEGA MIKLAVŽA

Miklavž prijazno vabi predšolske in šolske otroke na srečanje v četrtek, 6. 12. 2018 ob 16. uri v župnijsko cerkev na Sladko Goro. Zaradi lažje organizacije lahko brezplačne kupončke dvignete pri verouku (22. in 23. 11. 2018) ali v cerkvi na Sladki Gori in v Lembergu (na stranskem oltarju) od 25. 11. 2018 dalje. Lepo povabljeni!

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA: Na voljo so Marijanski koledar (2,50€), Pratika (5,90€) in listni koledar (0,70€).

 

STREHA NA ŽUPNIJSKEM GOSPODARSKEM POSLOPJU NA SLADKI GORI

Streha na župnijskem gospodarskem poslopju (kjer je župnijska klet) je v zelo slabem stanju in počasi zamaka. Potrebno bo zamenjati kritino in tudi na novo polatati. Ker bi čem več del naredili sami, prosimo za smrekov les za late. Kdor bi žele darovati les, naj to sporoči g. Jankotu Majcen ali g. Janezu Škrablinu. Že v naprej hvala za vsako pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu župnijsko cerkev očistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.