ADVENT: Z današnjo adventno vstopamo v novo cerkveno leto in bogoslužno leto. Z adventom se pripravljamo na parnik Jezusovega rojstva. Povabljeni, da se v molitvi, obisku svete maše, dobrimi deli, s sveto spovedjo in še čim odpravimo skupaj skozi advent do božiča.

 

ADVENTNI KOLEDAR: Otroci so pri verouku dobili adventni koledar, ki jih bo vodil skozi ves advent do svetega večera. Povabljeni, da se pridružite tisočem otrok, ki bodo skozi advent zbirali darove za svoje vrstnike, ki živijo v pomanjkanju osnovnih življenjskih dobrin. Zbrane darove pa bodo na koncu položili k cerkvenim jaslicam.

 

ADVENTNI VENČKI ZA POMOČ LJUDEM V STISKI: Župnijska Karitas je tudi letos pripravila adventne venčke za vas in vaš dom. S tem, ko vzamete adventni venček pri župnijski Karitas s svojim darom zelo pomagate in pripomorete, da lahko pred božičem ljudem v stiski omogočimo boljši paket hrane. Zato res povabljeni, da z darom za adventni venček pomagate osrečiti ljudi v stiski za božič.  Hvala za vašo dobroto in pomoč.

 

PRVI ČETRTEK

Četrtek je prvi v mesecu. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Povabljeni pred sveto mašo k češčenju Najsvetejšega.

 

PRAZNIK MARIJINEGA BREZMADEŽNEGA SPOČETJA

V soboto je praznik Marijinega brezmadežnega spočetja. Sveta maša bo ob 8.30. uri. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

OBISK SVETEGA MIKLAVŽA: Miklavž prijazno vabi predšolske in šolske otroke na srečanje v četrtek, 6. 12. 2018 ob 16. uri v župnijsko cerkev na Sladko Goro. Zaradi lažje organizacije lahko brezplačne kupončke dvignete pri verouku ali v cerkvi na Sladki Gori in v Lembergu. Lepo povabljeni!

 

VEROUK: V tem tednu je skupni verouk za vse veroučence v četrtek ob 16. uri, ko je sveta maša in obisk svetega Miklavža.

 

MIKLAVŽEVA NEDELJA V LEBMERGU

Prihodna nedelja bo Miklavževa nedelja. Lepo povabljeni k sv. Miklavžu v Lemberg ob 10.30 uri bo praznična sveta maša. Zato bo prihodnjo nedeljo v župnijski cerkvi sv. maša ob 8.30 uri. Lepo vabljeni v Lemberg v nedeljo.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Z današnjo prvo adventno nedeljo podoba Sladkogorske Matere Božje začenja romanje po domovih in družinah naše župnije. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše med sosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor želi sprejeti podobo Sladkogorske Matere Božje, naj sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta. Kar precej dni je še prostih. Razpored Marijine poti je sledeč:

 

2.12.2018, nedelja Rozina Škrablin Sladka Gora
3.12.2018 Marta Plavčak Pečica 38
4.12.2018 Ana Zorko Pečica 39
5.12.2018 družina Strašek Lemberg
6.12.2018 Lizika Fidler Pijovci 72
7.12.2018 družina Ogrinc Kartince
8.12.2018 družina Vrbovšek- Dobnik Dolga Gora
9.12.2018, nedelja Srečko in Danica Medved Dolga Gora
10.12.2018 Darko in Sonja Kadenšek Dolga Gora
11.12.2018 Stanko in Mateja Kamplet Polžanska Gorca

 

VERSKI TISK V LETU 2019: Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 104€  – OGNJIŠČE: 33,50€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€ – PRIJATELJ: 11€

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu župnijsko cerkev očistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.