SVETI VEČER – MAŠA SVETEGA VEČERA ZA OTROKE IN DRUŽINE: V ponedeljek je sveti večer. Ob 20. uri bo sveta maša svetega večer v župnijski cerkvi za otroke in družine. Lepo povabljeni

.

MAŠA SVETEGA VEČRA PRI SV. BENEDIKTU: V ponedeljek, na sveti večer, vabljeni k »polnočnici« k sv. Benediktu ob 21. uri.

POLNOČNICA: Lep povabljeni k slovesni polnočnici v župnijski cerkev.

 

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTORKE: Otroci so pri verouku na začetku adventnega čas prejeli adventni koledar, ki vabi vse veroučence v Sloveniji k solidarnosti z njihovimi vrstniki po svetu, ki jim primanjkuje osnovnih življenjski dobrin. Darove, ki so jih zbirali skozi advent, bomo položili pred jaslice ali pred oltar ob svetem večeru ali božiču.

 

BOŽIČ – PRAZNIK GOSPODVEGA ROJSTVA

V torek je Božič – paznik Gospodovega rojstva. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju, ki bo kakor ob nedeljah.

 

SVETI ŠTEFAN: V sredo god sv. Štefana, diakona in mučenca. Sveta maša ob 8.30 uri.

 

GOD SV. JANEZ: V četrtek je god sv. Janeza, apostola in evangelista. Sveta maš bo ob 8. uri.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Ivan Boštjančič iz Celje (prej je živel v Mestinju). Pogrebna sveta maša in pogreb bo jutri, v ponedeljek, ob 14. uri v Šmarju. Spomnimo se rajnega v molitvi.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV: V sredo, 2. januarja, pričenjam v župniji božične blagoslove. Letos bo vaš dar ob božičnih blagoslovih namenjen za načrtovana obnovitvena dela na strehi cerkve sv. Miklavža v Lembergu in za novo streho na župnijskem gospodarskem poslopju. Bog povrni za vsak vaš dar. Razpored blagoslovov:

Sreda 2. januar: Dolga Gora

Četrtek 3. januar ob 9.00: Pečica, Beli Potok, Jerovska vas, Sladka Gora

Petek 4. januar ob 9.00: Topolovec, Krtince, Nova Vas

Sobota 5. januar ob 9.00: Mestinje

Nedelja 6. januar: Polžanska Gorca, Gradec, Bobovo

Ponedeljek 7. januar ob 9.00: Ržiše, Lemberg, Pijovci

Torek, 8. januar ob 9.00 Polžanska vas

 

MIKLAVŽEVA ZAHVALA: Zahvaljujemo se krajevnim skupnostim na območju Župnije Sladka Gora – KS Sladka Gora, KS Dolga Gora, KS Lemberg in KS Mestinje ter trgovinam Jager- za velikodušen prispevek v Miklavžev koš. Skupaj z vašo pomočjo smo pripravili in razdelili 110 paketov. Hvala in vse dobro v letu 2019 voščimo sodelavci Župnijske Karitas Sladka gora.

 

VERSKI TISK:

Vabljeni, da obnovite naročnino, na verski tisk.

 

DAR ZA SLADKOGORSKI LIST: Priporočamo se za dar za Sladkogorski list.

 

KOLEDAR ZA ŽUPNIJSKO CERKEV V ŠMARJU: Na voljo so tudi posebni koledarji, na katerem so župnijske cerkve naše dekanije. Prostovoljni dar zanje je namenjen za obnovo župnijske cerkve v Šmarju.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE, TER POSTAVITEV JASLIC IN SMREČK: V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijovc.