ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM: V četrtek povabljeni k molitvi za duhovne poklice in sveti maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu, povabljeni k molitvi pred Najsvetejše in sveti maši.

 

GOSPODOVO DAROVANJE V TEMPLJU – SVEČNICA: V soboto je praznik Gospodovega darovanja – svečnica. Praznični sveti maši bosta ob 8.30. uri v župnijski cerkvi in ob 16. uri pri sv. Benediktu. Med sveto mašo bo blagoslov sveč. S tem praznikom tudi zaključujemo letošnji božični čas in se poslavljamo od jaslic.

 

ZLATA POROKA: V soboto bo ob 11. uri v župnijski cerkvi zahvalna sveta maša ob zlati poroki Viljema in Elizabete Novak. Zlatoporočencema iskreno čestitamo in želimo vse dobro ob zlatem jubileju poroke.

 

GOD SVETEGA BLAŽA: V nedeljo je god sv. Blaža, škofa in mučenca. Cerkev na ta dan podeljuje blagoslov sv. Blaža, ki nas varuje pred boleznimi grla in vsakega drugega zla. Pri obeh svetih mašah bo podeljen skupen Blažev blagoslov.

 

POMOČ DRUŽINI JURŠE

Povabljeni, da pomagmo družini Jurše iz Polžanske Gorce, ki jim je požar uničil hišo. Svoj dar lahko darujete na račun RKS-OZ Šmarje pri Jelšah. Številka računa je SI56 6100 0001 6073 732, koda namena CHAR, namen plačila požar Jurše, referenca prejemnika SI00 17012019.

 

VERSKI TISK: Vabljeni, da obnovite naročnino, na verski tisk.

 

DAR ZA SLADKOGORSKI LIST: Priporočamo se za dar za Sladkogorski list.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za načrtovana obnovitvena dela. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijovc.