PUSTNA NEDELJA

Danes ob 14. uri, vabljeni na pustovanje na Sladko Goro.

 

POSTNI ČAS

Z pepelnično sredo pričenjamo letošnji postni čas. Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega posta, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprav z osebo s katro smo v sporu miloščina – dar za cerkev, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

PEPELNICA

V sredo je pepelnica, strogi in zapovedan post. S tem dnem začenjamo letošnji postni čas. Lepo povabljeni k sveti maši ob 8.30 uri. Med sveto mašo bo tudi obred pepeljenja, kot zunanje znamenje spokornosti.

 

VEROUK IN SREČANJE STARŠEV PRVOOBHAJANCEV

V četrtek je reden verouk. K veroučnemu srečanju za prvoobhajnce vabimo tudi starše za pogovor o prvem svetem obhajilu.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Vsak petek v postnem času, bomo sveto mašo pričeli z molitvijo križevega pota.

KRIŽEV POT K SV. ROKU V ŠMARJU: Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, vabljeni k molitvi križevega pota med kapelami k sv. Roku v Šmarju.

 

KONCERT SODOBNE KRŠČANSKE GLASBE V PODPORO OBNOVI ŽUPNIJSKE CERKVE V ŠMARJU: Skupina Lumen, ki jo sestavljajo Tomaž, Luka, Timen in Gašper pripravljajo koncert sodobne krščanske glasbe, z naslovom Zbudi se! Koncert bo v soboto, ob 19. uri v dvorani Kulturnega doma v Šmarju. Skupini Lumen se bo pridružil tudi Stična bend. Vstopnine ni, zbirali pa se bodo prostovoljni darovi za našo župnijski cerkev. Res lepo povabljeni na ta lep in duhovno bogat večer.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.