DEVETDNEVNICA V ČAST SVETEMU DUHU PRED SV. BIRMO

Smo v času devetdnevnice pred sveto birmo, ki bo prihodnjo nedeljo ob 10.30 uri. Birmanci, njihove družine, botri in vsa župnija lepo povabljeni vsak dan v tem tednu k sveti maši.

 

SREČANJE BIRMANCEV Z BIRAMOVALCEM

V petek, bo ob 17.30 uri, srečanje birmancev z birmovalcem, celjskim opatom Marjanom Jezernikom. Birmanci in botri, lepo vabljeni.

 

SPOVED ZA BOTRE IN STARŠE

V petek vabljeni k sv. spovedi botri in starši ob 17.30 uri.

 

ŠMARNICE: V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence, še posebej prvoobhajance. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero, saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki Gori ob 17.30 uri, ob sobotah ob 9.00, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri.  S šmarnicami pričnemo v petek, 3. maja Otroci in tudi starejši lepo vabljeni.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto 11. maja  ob 10. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije ste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA, DELAVCA

V sredo, 1. maja, je praznik sv. Jožefa, Delavca. Sveta maša bo ob 9. uri.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU: Četrtek je prvi v mesecu, vabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA NEDELJA : Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za načrtovana obnovitvena dela na strehah.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Za slovesnost svete birme, bodo cerkev in okolico uredili starši birmancev. Vabljeni k urejanju v torek ob 16. uri.