VELIKONOČNO VOŠČILO: V evangeliju velike noči apostol Janez kot živa priča na preprost način pripoveduje, kako je skupaj z Marijo Magdaleno in Petrom doživel vstajenjsko jutro. Jezusova smrt je bila zanje dejstvo. Kot praktični ljudje, ribiči, niso bili pripravljeni na presenečenje vstajenja. Razumljivo, da so takoj pomislili, da je Jezusovo telo nekdo ukradel. V odprtem grobu so našli povoje, v katere je bilo povito telo in ob strani zložen prtič, ki je prikrival Jezusov obraz, med tem, ko so ga nosili v grob. Dejstvo praznega groba, dejstvo, da sami telesa niso odnesli in da to Jezusovim nasprotnikom sploh ni bilo v interesu, jih je začelo utrjevati v prepričanju, da se je res zgodil čudež, vendar jim še vedno vse skupaj ni bilo jasno. Današnje dragoceno in realistično Janezovo pričevanje, skupaj z izkušnjami, ki so jih apostoli doživeli v naslednjih dneh, je postalo za vse prihodnje rodove, do nas danes, vir trdne gotovosti, da je Kristus zares vstal in da je smrt premagana za vedno.

Vsem Vam voščimo veselo in blagoslovljeno alelujo Kristusovega vstajenja.

Vaši duhovniki

KRIŽEV POT K SV. BENEDIKTU

Danes, na cvetno nedeljo, ob 14.30 uri, vabljeni k molitvi križevega pota iz Mestinja k sv. Benediktu. V primeru dežja bo križev prot v cerkvi sv. Benedikta.

 

VELIKONOČNO PRAZNOVANJE

Z današnjo, cvetno nedeljo, vstopamo v praznovanje osrednje skrivnosti naše vere.  Res lepo vabljeni v našo župnijsko cerkev k bogoslužju, obisku božjega groba, ter skupni in osebni molitvi. Vzemite si čas za Boga, ker ta čas ni nikoli izgubljeni. Pridite, lepo povabljeni k skupnemu praznovanju!

 

ROMANJE V TOSKANO

V času od 25. do 27. aprila vabljeni na romanje v Toskano. Prijavite se.

 

SVETA SPOVED

V velikem tednu, ki je pred nami vabljeni k velikonočni sveti spovedi. Možnost za sv. spoved bo pred sv. mašo. Res lepo povabljeni k sv. spovedi.

 

ČIŠČENJE CERKVE: V torek ob 9. uri lepo naprošeni in vabljeni, da očistimo in pripravimo župnijsko cerkev za velikonočne praznike. Lepo naprošeni!

VELIKI ČETRTEK – SPOMIN ZANJE VEČERJE

Spomin zadnje večerje, ko je Jezus postavil zakrament sv. evharistije in zakrament sv. mašniškega posvečenja. Slovesna sv. maša bo ob 18. uri. Po maši bomo prenesli Jezusa v Najsvetejšem zakramentu k stranskemu oltarju, kot spomin na to, da je Jezus noč iz velikega četrtka na veliki petek preživel v ječi. Povabljeni k molitvi.

 

VELIKI PETEK – SPOMIN JEZUSOVEGA TRPLENJA

Dan Jezusovega trpljenja, smrti na križu in pokopa. Ta da je strogi in zapovedan post. Kristjani smo povabljeni k premišljevanju Jezusovega trpljenja. Ob 15. uri vabljeni k pobožnosti Križevega pota v župnijsko cerkev. Ob 18. uri vabljeni k obredom velikega petka, ki ima poudarek na češčenju križa. Ta dan ni svete maše. Po bogoslužju, bomo Najsvetejše preneslo v božji grob, kjer bo molitev.

 

VELIKA SOBOTA: Ob 7. uri bo blagoslov ognja. V času blagoslova v župnijski cerkvi vabljeni k božjemu grobu, da počastimo Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Razpored blagoslovov velikonočnih jedil:

11.00 – blagoslov v župnijski cerkvi

12.00 – sv. Mihael

13.00 – blagoslov v župnijski cerkvi

15.00 – Lemberg v cerkvi

16.00 – sv. Benedikt v cerkvi

17.30 – blagoslov v župnijski cerkvi

Zvečer ob 18. uri vabljeni k vigiliji, to je slovesnemu bogoslužju, ki nas bo skozi lepoto liturgije vodilo v skrivnost velike noči.

 

MOLITEV PRED BOŽJIM GROBOM

Lepo vabljeni tudi k molitvi Jezusa v božjem grobu. Najsvetejše bo izpostavljeno v soboto od 11. do 12.30 ure in popoldan od  17. ure do začetka vigilije.

 

VELIKA NOČ – DAN GOSPODOVEGA VSTAJENJA

Praznik Jezusovega vstajenja, zmage nas smrtjo, grehom in peklom. Zjutraj ob 7. uri bo vstajenjska procesija po običajni poti, nato slovesna sveta maša. Druga sveta maša bo ob 10.30 uri v župnijski cerkvi.

 

VELIKONOČNI PONEDELJEK – EMAVS

Na velikonočni ponedeljek bo sveta maša ob 8.30 v župnijski cerkvi.

 

DEVETDNEVNICA V ČAST SVETEMU DUHO PRED SV. BIRMO

Na drugo velikonočno nedeljo, 28. aprila bomo pričeli s sveto mašo ob 10.30 duhovno pripravo na sveto birmo, ki bo v nedeljo 5. maja ob 10.30 uri. Lepo vabljeni birmanci, starši botri in vsa župnija.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijovc.