ŠMARNICE: V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence, še posebej prvoobhajance. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero. Saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Sladki gori ob 17.30 uri, ob sobotah ob 9.00, na Dolgi Gori ob 19. uri, v Lembergu ob 18. uri in v Mestinju ob 19.30 uri.

 

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE

Z današnjo nedeljo vstopamo v teden molitve za duhovne poklice, saj je prihodnja nedelja, nedelja Dobrega pastirja in svetovni molitveni dan za duhovne poklice. Vsi smo povabljeni, da molimo za nove duhovne poklice.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto 11. maja  ob 10. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije ste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

Prihodnjo nedeljo ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo čiščenje in krašenje cerkve in njene oklice verniki iz Dolge Gore.