ZAKLJUČEK ŠMARNICE

V mesecu maju obhajamo šmarnice. Lepo vabim k šmarnični pobožnosti vse veroučence, še posebej prvoobhajance. To je lepa in enkratna priložnost, da poživimo in poglobimo našo vero. Saj nam je Božja Mati Marija vedno blizu. Zaključek Šmarnic bo v četrtek ob 18. uri z mašo v župnijski cerkvi na Sladki Gori.

 

PROŠNJI DNEVI: Pred nami so prošnji dnevi. V ponedeljek bo sveta maša pri sv. Mihaelu ob 8. uri. V torke bo sveta maša pri sv. Benediktu ob 8. uri. V sredo bo ob 8. uri prošnja procesija od kapele na Sladki Gori in nato sveta maša v župnijski cerkvi.

 

GOSPODOV VENBOHOD

V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Sveta maš bo ob 18. uri v župnijski cerkvi. To bo tudi zaključek šmarnic.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Stanislav Gračner (ml) iz Nove vasi. Sedaj je živel v Kopru. Pogreb bo v torek, ob 15. uri v Kopru.

 

S KARITASOM NA SEDMERA TRIGLAVSKA JEZERA: 13. in 14. julija gremo ljudje dobre volje, z vsaj malo kondicije, pripravljeni do pet ur aktivne hoje v skupini na Sedmera triglavska jezera. Z avtobusom se pripeljemo do Stare Fužine, nato gremo do Planine pri Jezeru, Dedno polje in prespimo na Sedmerih jezerih. Drugi dan vzpon na Tičerico, spust čez Štabce na Ovčerijo, Viševnik, Planina pri jezeru, od tam pa po isti poti na Planino Blato do prevoza domov. Nazaj grede se ustavimo na Brezju. Imamo še nekaj prostih mest, prijava pa je možna le še do torka, 28.05.2019 na telefon 031 423 244-Marjana. Okvirna cena je 45€.

 

PRVA NEDELJA: Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za načrtovane obnove streh. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE: V času od 22. do 25. julija bo na Sladki Gori potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci bodo prijavnice dobili ob zaključku verouka, ki bo v četrtek 6. junija.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu čistijo in krasijo cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.