ZLATA MAŠA – 50 LET DUHOVNIŠTVA GOSPODA JANEZA ZUPANCA: V nedeljo, ob 10. uri, bo v župnijski cerkvi v Šmarju slavje zlate maše, 50 let duhovništva našega gospoda Janeza Zupanca. Devet let že tukaj pri nas in med nami opravlja duhovniško poslanstvo. Zato je prav, da se skupaj z njim Bogu in Mariji zahvalimo za dar duhovništva ter skupaj ob oltarju praznujemo slovesnost zlate maše. Res lepo povabljeni k tej slovesnosti.

 

SVETA MAŠA PRIHODNJO NEDELJO: Zaradi slovesnosti zlate maše v Šmarju, bo prihodnjo nedeljo sveta maša samo na Sladki Gori ob 8.30 uri. V Lembergu svete maše ne bo.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Oto Žnidar iz Dolge Gore. Pogrebna sveta maša in pogreb bo v torek, ob 16. uri. Spomnimo se rajnega v molitvi.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE:

V času od 22. do 25. julija bo na Sladki Gori potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so ob zaključku verouka dobili prijavnico. Prosimo za čimprejšnjo prijavo.

 

ROMANJE STAREJŠIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto 6. julija. Odhod avtobusov bo ob 7. uri zjutraj iz Sladke Gore. Prosimo, da se čim prej prijavite.

ZAPOVEDAN PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI

V četrtek je zapovedan paznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Praznična sveta maš s Telovsko procesijo okli cerkve bo ob 18. uri. Lepo povabljeni. Lepo prosimo, da postavite oltarje za procesijo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu čistijo in krasijo cerkev verniki iz Dolge Gore.