POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE: V času od 22. do 25. julija bo na Sladki Gori potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so ob zaključku verouka dobili prijavnico. Prosimo za čimprejšnjo prijavo.

 

ŠMARJETNA NEDELJA IN SLAVJE ZLATE MAŠE: V nedeljo, 21. julija, bomo ob 10. uri obhajali Šmarjetno nedeljo na Sladki Gori, ter slavje zlate maše g. Janeza Zupanca. Ob 10. uri bo Telovska procesija in po njej slovesna sveta maša, slovesni pridigar bo g. Franc Ratej, vizitator slovenskih lazaristov. Zato vas res spodbujam in vabim k skupni pripravi na praznovanje, pletenje vencev, čiščenju cerkve in njene okolice, postavitev oltarjev za procesijo, pripravi bogoslužja in dobrot za pogostitev pred cerkvijo. Lepo povabljeni vsi župljani in povabite svoje sorodnike, prijatelje in znance.

 

MOLITEV ZA NOVE DUHOVNE POKLCE DEKANIJE ŠMARJE V CELJU

V nedeljo, 21. julija ob 15. uri, vabljeni k molitveni uri in sveti maši za duhovne poklice v Marijino cerkev v Celje, ko bomo v okviru naše dekanije vodili molitev in sveto mašo, res lepo povabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V prvem tednu meseca julija župnijsko cerkev očistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN NJENE OKOLICE, PLETENJE VENCEV ZA ŠMARJETNO NEDELJO: Za slovesnost šmarjetne nedelja naprošeni v torek 16. julija ob 9. uri, da očistimo cerkev in njeno okolico. V četrtek in petek pa se bodo spletali venci od 14. ure dalje. Prosimo tudi za zelenje. Res prosimo za pomoč.

KRIŠTOFOVA NEDELJA – BLAGOSLOV PREVOZNIH SREDSTEV IN ŠOFERJEV, 28. Julij: »Z veseljem darujem – življenja rešujem!«. S tem geslom bomo v nedeljo, 28. julija, obhajali nedeljo svetega Krištofa, zavetnika popotnikov. Po župnijah bodo duhovniki blagoslavljali naša vozila in delili Krištofove kartončke in nalepke, verniki pa bomo ob tej priložnosti darovali za misijonska vozila. Preko misijonske vozniške akcije MIVA Slovenija že 32 let pomagamo slovenskim misijonarjem v deželah tretjega sveta. V imenu vseh naših misijonarjev se vam iskreno zahvaljujemo. Zato naj velja: Z veseljem darujem in življenja rešujem!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V četrtem tednu julija čistijo in krasijo cerkev verniki iz Nove vasi in Pijovc.