SLOMŠKOVA NEDELJA

Prihodnjo nedeljo, 22. septembra, je Slomškova nedelja. Osrednje slavje Slomškove nedelje bo v župniji Črenšovci v Prekmurju. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri slovesna maša škofov in duhovnikov. Vabljeni.

 

VEROUK

Pričeli smo z letošnjim veroučnim letom. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Če bi za vse stvari v življenju otoka ravnali tako, potem bi otroci verjetno ne hodili in ne govorili, če naj bi se za vse odločili sami.

Verouk je vsakih štirnajst dni, zato res lepo povabljeni k redni udeležbi veroučnih srečanj. Prav tako vse lepo vabimo k nedeljskim svetim mašam. Ker moramo za ogrevanje priskrbeti kurilno olje, smo uvedli enotni prispevek za verouk in sicer 15€ po otroku. Starši, ki še niste vpsali otroka k verouku, prosimo da to storite pri veroučnemu srečanju.

Verouk po razredih:

Vsak drugi četrtek:

  1. razred – 15.30 do 17.00
  2. razred – 17.00 do 18.30
  3. razred – 16.00 do 17.15
  4. razred – 15.00 do 16.00
  5. razred – 17.15 do 18.30
  6. razred – 18.30 do 19.30

 

Vsak drugi petek v mesecu:

  1. in 8. razred – 16.30 do 17.30
  2. razred in animatorska skupina ob 17.30

 

NEDELJSKE SVETE MAŠE

Sveta maša oziroma evharistija je osrednji del našega verskega in krščanskega življenja. Evharistija nam omogoča, da smo lahko Cerkev. Skupnost v kateri živi Jezus. Zato vas vse res iskreno in lepo spodbujamo in vabimo, da postavimo nedeljsko sveto mašo v svoj življenjski vsakdanjik. Duhovniki se po svojih močeh trudimo, da je število maš tolikšno, da se lahko udeležujete le teh. Da bi tudi v prihodnje temu bilo tako, bomo s prvo nedeljo v oktobru sveto mašo v Lembergu prestavili iz 8.30 na 8.00. V župnijski cerkvi ostane nespremenjeno ob 10.30. Razlog je ta, da usklajujemo red svetih maš v vseh treh župnijah in če hočemo imeti v župniji še v prihodnje dve nedeljski sveti maši potem drugače časovno ne gre. Seveda pa boste glavni in odločilni pokazatelj glede števila svetih maš vi, če boste k svetim mašam hodili. Res vas duhovniki prosimo za sodelovanje. Še posebej spodbujamo starše veroučencev, da otrokom omogočite udeležbo svete maše.

 

Najpomembnejše, kar se lahko zgodi človeku, je, da sreča Jezusa. Vse življenje je srečevanje z Jezusom: v molitvi, kadar gremo k maši, kadar delamo dobra dela, kadar mislimo na druge, kadar nismo sebični.

 Papež Frančišek

 

 

 

 

 

 

 

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz