MIHAELOVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je Mihaelova nedelja. Lepo vabljeni k sveti maši k sv. Mihaelu ob 10.30 uri. Zaradi tega bo v nedeljo sveta maša v župnijski cerkvi ob 8.30 uri. V Lembergu pa v nedeljo nebo sveta maše.

 

VEROUK

V četrtek je verouk. V petek ga ne bo.

 

SREČANJE STAREJŠIH, BOLNIH IN ONEMOGLIH

Župnijska Karitas vabi vse starejše bolne in onemogle na srečanje, ki bo v nedeljo 6. oktobra, na Sladki gori. Ob 14.30 bo možnost za sveto spoved in ob 15. uri sveta maša. Po maši povabljeni na skupno druženje v župnijske prostore. Če kdo ima prevoza naj prsimo sporoči.

 

NEDELJSKE SVETE MAŠE

Sveta maša oziroma evharistija je osrednji del našega verskega in krščanskega življenja. Evharistija nam omogoča, da smo lahko Cerkev. Skupnost v kateri živi Jezus. Zato vas vse res iskreno in lepo spodbujamo in vabimo, da postavimo nedeljsko sveto mašo v svoj življenjski vsakdanjik. Duhovniki se po svojih močeh trudimo, da je število maš tolikšno, da se lahko udeležujete le teh. Da bi tudi v prihodnje temu bilo tako, bomo s prvo nedeljo v oktobru sveto mašo v Lembergu prestavili iz 8.30 na 8.00. V župnijski cerkvi ostane nespremenjeno ob 10.30. Razlog je ta, da usklajujemo red svetih maš v vseh treh župnijah in če hočemo imeti v župniji še v prihodnje dve nedeljski sveti maši potem drugače časovno ne gre. Seveda pa boste glavni in odločilni pokazatelj glede števila svetih maš vi, če boste k svetim mašam hodili. Res vas duhovniki prosimo za sodelovanje. Še posebej spodbujamo starše veroučencev, da se skupaj z otroki udeležite svete maše.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu čistijo in krasijo cerkev verniki in njeno okolico verniki iz Polžanske Gore in Gradca.