ADVENTNI ČAS: Prihodnja nedelja je prva adventna nedelja. Z njo vstopamo v letošnji adventni čas, ki nas bo skozi štiri nedelje vodil do božiča. V tem času povabljeni k molitvi dom in v cerkvi, h kateri nas bo vabil adventni venček, k bolj rednemu obisku svetih maš ob nedeljah pa tudi met tednom, k sveti spovedi in dobrim delom.

 

TEDEN KARITAS: Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka do prihodnje nedelje. S Tednom Karitas bomo obeležili 29  letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V tednu Karitas nas bo letos nagovarjalo geslo »Dobro iz vsakega srca.« in nas vabilo najprej k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Vsako človeško srce je zmožno dobrote in ljubezni do bližnjega, vsako človeško srce je poklicano k dobroti in jo lahko izkaže. Iz vsakega srca pa lahko pride dobra misel in želja, dobra beseda in spodbuda, dobro delo. V sredo bo Slovenska karitas  organizirala dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno potekal v dvorani Golovec v Celju. Koncert bo v živo prenašala RTV Slovenija. Tudi tokrat nas Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Ob tem še posebej želi pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki. Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 464 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.200 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na nacionalni ravni bosta v Tednu Karitas potekala dva osrednja dogodka:

Sreda, 27. 11. 2019: ROMANJE PROSTOVOLJCEV IN SODELAVCEV KARITAS NA SLOMŠKOVO PONIKVO Pričetek romanja bo, ob 11.30 z molitveno pripravo ob 12.00 sledi sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas, nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Sreda, 27. 11. 2019: DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE Ob 20.00 bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE: V soboto ob 9. uri, vabljeni ministranti na ministrantsko srečanje.

 

KARITASOVE ADVENTNE DELAVNICE ADVENTNIH VENČKOV: Tudi letos bo župnijska Karitas pripravila adventne venčke, ki jih boste lahko na prvo adventno nedeljo vzeli domov. Dar od njih bo namenjen za delovanje naše Karitas pri pomoči ljudem v stiski. Vabljeni v torek od 14. ure dalje na delavnico adventnih venčkov.

 

NEDELJA KARITAS: Prihodnja nedelja je nedelja Karitas. Vaš dar pri sveti maši bo namenjen za delovanje Karitas. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE: S prvo adventno nedeljo bo podoba Sladkogorske Matere Božje začela romanje po domovih in družinah naše župnije. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše med sosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor želi sprejeti podobo Sladkogorske Matere Božje, naj sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta. Kar precej dni je še prostih.

1.12.2019, nedelja Jure Fišer Pijovci
2.12.2019 družina Zvonar Topolovec Pijovci
3.12.2019 Silva Smodej Pijoci
4.12.2019 Ema Cenc Pečica
5.12.2019 Erika Drame Pečica
6.12.2019
7.12.2019 družina Mlakar Polžanska vas
8.12.2019, nedelja Miloš in Mateja Bevc Nova vas

 

VEROUK: V petek bo veroučno srečanje za 7. in 8. razred ter za animatorje.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA: V četrtek, 5. decembra ob 16. uri, nas bo obiskal sv. Miklavž v župnijski cerkvi. Obdaril bo vse otroke, samo prijavite jih.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA: Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu čistijo in krasijo