ADVENTNI ČAS

Smo v adventnem času. V tem času povabljeni k molitvi dom in v cerkvi, h kateri nas bo vabil adventni venček, k bolj rednemu obisku svetih maš ob nedeljah pa tudi med tednom, k sveti spovedi in dobrim delom.

 

ADVENTNA SVETA SPOVED; Povabljeni k sveti spovedi v tem adventnem času. Priložnost bo vsakokrat pred sveto mašo tudi v nedeljo.

 

ADVENTNI KOLEDAR: Adventi koledar na vabi, da se pridružite tisočem otrok, ki bodo skozi advent zbirali darove za svoje vrstnike, ki živijo v pomanjkanju osnovnih življenjskih dobrin. Zbrane darove pa bodo na koncu položili k cerkvenim jaslicam.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA: V nedeljo nam bo med nas prišla luč miru iz Betlehema. Plamen boste lahko odnesli domov.

 

POTOVANJE MARIJINE PODOBE

Podoba Sladkogorske Matere Božje roma po domovih in družinah naše župnije. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše med sosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor želi sprejeti podobo Sladkogorske Matere Božje, naj sporoči članom Župnijskega pastoralnega sveta. Kar precej dni je še prostih.

 

15.12.2019, ned. Vida Lipovšek Krtince
16.12.2019 družina Boštjančič Mestinje
17.12.2019 družina Gajšek Mestinje
18.12.2019 Danijel Kadenšek Dolga Gora
19.12.2019 Sovinc Anton in Darinka Dola Gora
20.12.2019 družina Krumpak Beli Potok
21.12.2019 družina Javornik Dolga gora
22.12.2019, ned.
23.12.2019    

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK V LETU 2020

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 112€

OGNJIŠČE: 33,50€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

DAR ZA SLADKOGORSKI LIST: Priporočamo se za dar za Sladkogorski list.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu čistijo in krasijo cerkev verniki in njeno okolico verniki iz Nove vsi in Pijovc.