POSTNI ČAS: Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega posta, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo morda v sporu miloščina – dar za potrebe župnije, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

PRVI ČETRTEK: Četrtek je prvi v mesecu, vabljeni k molitvi za duhovne poklice in sveti maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu, vabljeni k molitvi pred Najsvetejše in k sveti maši.

 

VEROUK: V četrtek imajo vsi razredi verouk.

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Vsak petek v postnem času, bomo sveto mašo pričeli z molitvijo križevega pota.

 

KRIŽEV POT K SV. ROKU V ŠMARJU: Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, vabljeni k molitvi križevega pota med kapelami k sv. Roku v Šmarju.

 

ROMANJE PO POTEH SV. JANEZA PAVLA II. – POLJSKA: V času od četrtka 23. (odhod je ob 22. uri) do ponedeljka 27. aprila, povabljeni na romanje po poteh sv. papeža Janeza Pavla II – Poljska. Romarska pot bo vodila v Auswitz, Čentsahovo – Marijino romarsko središče Poljske, Krakov, kalvarija Zebrovska in Wadowice.

 

PREVENTIVNI UKREPI V CERKVI ZARADI KORONA VIRUSA: Do nadaljnjega bodo kropilniki z blagoslovljeno vodo ob vhodu v cerkev izpraznjeni. Verniki naj se pri vstopu v cerkev spoštljivo pokrižajo in pokleknejo, kar nadomesti pokrižanje z blagoslovljeno vodo. Pri pozdravu miru duhovnik in verniki opustijo stisk roke. Vernike prosimo, da obhajilo spoštljivo prejemajo samo na roko.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Nove vasi in Pijovc.