Mašni nameni so oznanjeni za vse tri župnije skupaj. Sveto mašo lahko vsak dan spremljate na facebook strani (Obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah) iz župnijske cerkve v Šmarju. Ob nedeljah je ob 9. uri in med tednom je ob 8. uri, na TV Slovenija 2 vsako nedeljo ob 10. uri.

 

VELIKA NOČ

Blagoslovljeno veliko noč, vsem vam, vašim domačim, vsem, ki delate v zdravstvu in v ustanovah, ki skrbite, da lahko nujne stvari potekajo nemoteno.

Hvala vsem, ki v teh prazničnih dneh pomislite tudi na nas duhovnike, hvala vam za vsako prijazno besedo, sms ali mail. Hvala za hrano in dobrote, ki nam jih v teh dneh, darujete. Hvala za darove s katerimi podpirate delovanje naših župnij, tudi v tem času. Bog povrni za vse dobro.

Vaši duhovniki

 

VELIKONOČNI PONEDELJEK – EMAVS

Sveto mašo ob 9. uri boste lahko spremljali na facebook stran Obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah.

 

BELA NEDELJA

Prihodnja nedelja je druga velikonočna nedelja, bela nedelja, tudi nedelja božjega usmiljenja.

 

NAŠI RAJNI: V tednu, ki je za nami smo se polovili od Antona Vodovnika iz Polžanske Gorce. Spomnimo se rajnega v molitvi.

 

ZVON SV. ROKA NAS VABI K MOLITVI V BOJU ZOPER KORONAVIRUS

Zvon sv. Roka nas vsak večer ob 20. uri, vabi k molitvi v boju zoper koronavirus.

 

Molimo. Vsemogočni večni Bog! V svoji previdnosti si nam svetega Roka dal za mogočnega priprošnjika v hudih nalezljivih boleznih, svojim vernim pa si v težkih trenutkih zgodovine na njegovo priprošnjo vedno delil tolažbo, pomoč in zdravje. Pomagaj nam tudi zdaj, ko je zaradi epidemije nove gripe ogroženo zdravje in življenje številnih ljudi doma in po svetu. Varuj nas in reši strahu pred okužbo. Daj dovolj moči zdravstvenim delavcem in vsem, ki skrbijo za bolnike. Navdihuj nas, da bomo tudi mi sledili zgledu svetega Roka in po svojih močeh pomagali vsem, ki potrebujejo našo pomoč in bližino.  Naj zdravi na duši in telesu nenehno slavimo tvojo dobroto. Po Kristusu, našem Gospodu.  Amen.