ŠMARJETNA NEDELJA

V nedeljo, 19. julija, bomo ob 10. uri obhajali Šmarjetno nedeljo na Sladki Gori. Ob 10. uri bo Telovska procesija in po njej slovesna sveta maša, slovesnost bo vodil g. Robert Senčar, župnik v Rušah. Zaradi trenutnih razmer bo nekoliko spremenjeno. Telovska procesija z dvema postajama bo samo okoli cerkve, nato bo sveta maša v cerkvi, klopi bodo tudi ob cerkvi. Pogostitve po maši pa letos ne bo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V prvem tednu meseca julija župnijsko cerkev očistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN NJENE OKOLICE ZA ŠMARJETNO NEDELJO

Za slovesnost šmarjetne nedelja naprošeni v torek 14. julija ob 9. uri, da očistimo cerkev in njeno okolico. Vencev letos ne bomo pletli.

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA (26.7.)

Tudi letos bomo ob obhajanju Krištofove nedelje in blagoslovu vozil v nedeljo, 26. julija, zbirali darove za vozila misijonarjev. Letošnja Akcija MIVA je že 33. po vrsti in zdi se, da so potrebe po prevoznih sredstvih naših misijonarjev v letošnjem letu še posebno velike. Vlade v deželah tretjega sveta že v normalnih razmerah ne zmorejo poskrbeti za najosnovnejše potrebe številnih svojih prebivalcev.

S pojavom pandemije covida-19, zaprtjem javnega življenja ter posledično nezmožnostjo ljudi, da bi si zaslužili svoj »vsakdanji kruh«, pa se je njihovo že tako uborno stanje še poslabšalo. S tem bo zagotovo večji del bremena ponovno padel na ramena naših misijonarjev. Vozila, kupljena preko darov akcije MIVA, pa so jim pri njihovem delu za uboge v neizmerno pomoč. Z njimi namreč lahko naredijo veliko dobrega. Koronavirus naših misijonarjev zagotovo ne bo ustavil, da bi nehali delati dobro! Ljudem bodo pomagali, kolikor je le v njihovih močeh. V Misijonskem središču Slovenije se Vam v imenu naših misijonarjev za zbrano nabirko iz srca zahvaljujemo. Misijonska vozniška akcija MIVA Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne akcije MIVA. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja. Neizmerna hvaležnost naših misijonarjev, ki z vozili, katerih nakup omogočijo dobrotniki s svojo darežljivostjo, zmorejo bolje in laže vršiti svoje poslanstvo v oddaljenih krajih, v nemogočih razmerah, v pomoči bolnikom, šolarjem, učiteljem, lačnim.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tretjem tednu julija skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega. V četrtem tednu pa verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.