MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA: V tednu, ki je pred nami  vstopamo v mesec oktober, ki je še posebej mesec molitve rožnega venca. Lepo vabljeni k tej molitvi v cerkvi pred sveto mašo in tudi doma.

 

NAVODILA SLOVENSKIH ŠKOFOV V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

Ob upoštevanju državnih predpisov in seznanitvi pristojnih državnih ustanov ter z namenom preprečitve širjenja epidemije COVID-19 in ohranitve zdravja vernikov slovenski škofje ordinariji sprejemamo naslednja navodila:

  1. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  2. V župnijski cerkvi v Šmarju bo možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.00 do 10.30 uri, med tednom pa od 18.30 do 19.00 ure. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  3. Krsti, poroke, prva sveta obhajila, birme in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  4. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Počasi se bliža se praznik Vseh svetih in vernih duš, ko se še posebej spominjamo naših rajnih. Molitven spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki ga vzamete v cerkvi. Dar, ki ga boste namenili ob tem je prostovoljen.

 

SVEČE, SPOMN NA RAJNE

V cerkvi bodo na voljo nagrobne sveče, kot spomin na rajne. Dar od sveč (1.50€) je namenjen za potrebe in delovanje župnijske Karitas.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar (2,50€), Pratika (6,50€) in listni koledar (0,70€).