MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

V tednu, ki je pred nami  vstopamo v mesec oktober, ki je še posebej mesec molitve rožnega venca. Lepo vabljeni k tej molitvi v cerkvi pred sveto mašo in tudi doma.

 

NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

V tem času epidemije se držimo naslednjih navodil:

  1. Cerkev v Šmarju bo odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi. Naenkrat je lahko v cerkvi največ šest vernikov, ki upoštevajo določila za preprečevanje epidemije.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa od 17.45 uri v Šmarju. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore.
  • Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati dva metra medosebne razdalje.
  • Priporočamo namestitev aplikacije #Ostanizdrav.
  1. Krsti, poroke, prva sveta obhajila, birme in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  2. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.
  3. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK). Za veroučence od 1. do 6. razreda bo poslala gospa Andreja.

 

VSI SVETI

Prihodnjo nedeljo je zapovedan praznik Veh svetih. Ker v danih okoliščinah ni možno imeti svete maše z ljudstvom, se povabljeni, da sveto mašo spremljate po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri iz župnijske cerkve v Šmarju.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Ob prazniki vseh svetih, se spominjamo tudi naših rajnih. Molitev po namenu spominov bo v nedeljo ob 20. uri zvečer v naši župnijski kapeli. Pridružili se nam lahko boste tudi po facebook strani. Listič lahko oddaste v režo vrat župnišča na Sladki Gori ali v poštni nabiralnik pri župnišču v Šmarju. Dar, ki ga boste namenili ob tem, je prsotovoljen.

 

BLAGOSLOV GROBOV

V danih okoliščinah blagoslova grobov po običaju ne bo. Bo pa duhovnik sam opravil blagoslov in molitev na pokopališču.

 

SVEČE, SPOMN NA RAJNE

V cerkvi bodo na voljo nagrobne sveče, kot spomin na rajne. Dar od sveč (1.50€) je namenjen za potrebe in delovanje župnijske Karitas.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar (2,50€), Pratika (6,50€) in listni koledar (0,70€).

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE: Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka, se priporočamo za prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na župnijski TRR: SI56 0510 0801 5453 256 ali osebno. Bog vam povrni.

30. NEDELJA MED LETOM