NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

V tem času epidemije se držimo naslednjih navodil:

  1. Cerkev v Šmarju je odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa od 17.45 uri v Šmarju. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo.
  • Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati dva metra medosebne razdalje.
  • Priporoča se, da si namestite aplikacijo #Ostanizdrav.
  1. Krsti, poroke, in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  2. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.
  3. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK). Za veroučence od 1. do 6. razreda bo poslala gospa Andreja.

 

VSI SVETI

Danes je praznik vseh svetih. Ker v danih okoliščinah ni možno imeti svete maše z ljudstvom, ste povabljeni, da sveto mašo spremljate po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri iz župnijske cerkve v Šmarju.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Ob prazniki vseh svetih, se spominjamo tudi naših rajnih. Molitev po namenu spominov bo danes, v nedeljo ob 20. uri zvečer v naši župnijski kapeli. Pridružili se nam lahko boste tudi po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah). Listič lahko oddaste v zarezo v vatih župnišča. Dar, ki ga boste namenili ob tem je za potrebe župnije, še posebej sedaj ko ni nedeljskih nabirk.

 

SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH – VERNE DUŠE

V ponedeljek je spomin vseh vernih rajnih – verne duše. Ob 19. uri bo sveta maša v župnijski kapeli v Šmarju. Z nami boste lahko tudi po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah).

 

BLAGOSLOV GROBOV: V danih okoliščinah blagoslova grobov po običaju ne bo. Duhovnik je že opravil blagoslov in molitev na pokopališču.

 

SVEČE, SPOMIN NA RAJNE

V cerkvi bodo na voljo nagrobne sveče, kot spomin na rajne. Dar od sveč (1.50€) je namenjen za potrebe in delovanje župnijske Karitas.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar (2,50€), Pratika (6,50€) in listni koledar (0,70€).

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE

Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka, se priporočamo za prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na župnijski TRR: SI56 0510 0801 5453 256 ali osebno. Bog vam povrni.