NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

V tem času epidemije se držimo naslednjih navodil:

  1. Cerkev v Šmarju je odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa od 17.45 uri v Šmarju. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo.
  • Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati dva metra medosebne razdalje.
  • Priporoča se, da si namestite aplikacijo #Ostanizdrav.
  1. Krsti, poroke, in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  2. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.
  3. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK). Za veroučence od 1. do 6. razreda bo poslala gospa Andreja.

 

ZAHVALNA NEDELJA: Ob današnji zahvalni nedelje se lepo zahvaljujemo vsem župnijskim sodelavcem pevcem, zborovodju, ministrantom, bralcem božje besede, vsem ki skrbite za čistočo in krašenje cerkva in pastoralnih prostorov, članom Župnijskega pastoralnega sveta, ključarjem vseh cerkva,  katehistinjam  Zlatki in Andreji sodelavcem župnijske Karitas, vsem ki z molitvijo, dobrimi deli in darovi podpirate župnijo. Hvala vsem župljanom in vsem ljudem dobre volje za vsakršno pomoč. Bog povrni vsem, ki nam duhovnikom storite kaj dobrega in nas podprite pri dušnopastirskem delu. Še posebej sedaj v času omejitvenih ukrepov hvala vsem, ki nas oskrbite tudi s hrano. Hvala in Bog povrni za vse.

 

SVEČE, SPOMIN NA RAJNE

V cerkvi bodo na voljo nagrobne sveče, kot spomin na rajne. Dar od sveč (1.50€) je namenjen za potrebe in delovanje župnijske Karitas.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar (2,50€), Pratika (6,50€) in listni koledar (0,70€).

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE: Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka, se priporočamo za prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na župnijski TRR: SI56 0510 0801 5453 256 ali osebno. Bog vam povrni.