NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

V tem času epidemije se držimo naslednjih navodil:

  1. Cerkev v Šmarju je odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa od 17.45 uri v Šmarju. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo.
  • Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati dva metra medosebne razdalje.
  • Priporoča se, da si namestite aplikacijo #Ostanizdrav.
  1. Krsti, poroke, in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  2. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.
  3. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK). Za veroučence od 1. do 6. razreda bo poslala gospa Andreja.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Milan Buti iz Lemberga. Pogreb pokojnega bo v četrtek ob 15. uri. Spomnimo se ga v molitvi.

 

NEDELJA KRISTUSA KRALJA VESOLJSTVA: Prihodnja nedelja je nedelja Kristusa Kralja vesoljstva, zadnja nedelja v tem cerkvenem in bogoslužnem letu.

 

DAR ZA SVETE MAŠE ZA RAJNE IN DRUGE NAMENE: Tudi v tem času lahko darujete za svete maše za svoje pokojne sorodnike ali druge namene. Mašni namen lahko oddate v režo vrat župnišča, lahko pokličete tudi po telefonu ali napišete po elektronski pošti.

 

SVEČE, SPOMIN NA RAJNE: V cerkvi bodo na voljo nagrobne sveče, kot spomin na rajne. Dar od sveč je namenjen za potrebe in delovanje župnijske Karitas.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA: V cerkvi so na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE: Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka, se priporočamo za prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na župnijski TRR: SI56 0510 0801 5453 256 ali osebno. Bog vam povrni.