NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

V tem času epidemije se držimo naslednjih navodil:

  1. Cerkev v Šmarju je odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa od 17.45 uri v Šmarju. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  4. Krsti, poroke, in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  5. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.
  6. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK). Za veroučence od 1. do 6. razreda bo poslala gospa Andreja.

 

DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI

Z današnjo nedeljo vstopamo v devetdnevico pred praznikom brezmadežnega spočetja Device Marije. Zato bo vsak večer ob 19. uri sveta maša z devetdnevnico v župnijski cerkvi v Šmarju.  Spremljate nas lahko preko spleta na facebook strni (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah)

 

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V torek je praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Sveta maša bo ob 19. uri v župnijski cerkvi v Šmarju, ki jo bomo prenašali prek spleta.

 

ADVENTI KOLEDAR ZA OTROKE – SLEDITE NAM NA FACEBOOK STARNI

V cerkvi so na voljo adventi koledarji za otroke. Prosim vzemite jih in naj vam pomagajo skozi adventni čas. Povabljeni, da se spomnimo tudi otrok, ki živijo v pomanjkanju. Škatlice z darovi boste na božič položili v jaslice. Skupaj z vami bomo prebirali adventi koledar po facebook strani. Vabljeni vsak da ob 18. uri.

 

SVETOPISEMSKI VEČER NA ZOOMU

 Lepo povabljeni v torek ob 19.45 na večer s Svetim pismom prek zooma. Javite svoj mali naslov na janez.kozinc@gmail.com.

 

DAR ZA SVETE MAŠE ZA RAJNE IN DRUGE NAMENE

Tudi v tem času lahko darujete za svete maše za svoje pokojne sorodnike ali druge namene. Mašni namen lahko oddate v režo vrat župnišča, lahko pokličete tudi po telefonu ali napišete po elektronski pošti.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA: V cerkvi so na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE: Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka, se priporočamo za prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na župnijski TRR: SI56 0510 0801 5453 256 ali osebno. Bog vam povrni.

 

VERSKI TISK V LETU 2021

Družina – 119€, Ognjišče – 33,50, Mohorjeve knjige za leto 2022 – 49 €, Prijatelj 12€, Misijonska obzorja 10€. Prosim, da ostanete naročniki verskega tiska, četudi so takšne razmere in ni rednih sv. maš. Vse to se bo uredilo.

2. ADVENTNA NEDELJA