NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

V tem času epidemije se držimo naslednjih navodil:

  1. Cerkev v Šmarju je odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa od 17.45 uri v Šmarju. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  4. Krsti, poroke, in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  5. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.

 

VEROUK

Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK). Za veroučence od 1. do 6. razreda bo poslala gospa Andreja.

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA: V sredo pričnemo z božično devetdnevnico. To je duhovna priprava na božični praznik. Zato bo vsak večer ob 19. uri sveta maša z devetdnevnico v župnijski cerkvi.  Spremljate nas lahko preko spleta na facebook strni (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah)

 

ADVENTI KOLEDAR ZA OTROKE – SLEDITE NAM NA FACEBOOK STARNI

V cerkvi so na voljo adventi koledarji za otroke. Prosim vzemite jih in naj vam pomagajo skozi adventni čas. Povabljeni, da se spomnimo tudi otrok, ki živijo v pomanjkanju. Škatlice z darovi boste na božič položili v jaslice. Skupaj z vami bomo prebirali adventi koledar po facebook strani. Vabljeni vsak da ob 18. uri.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Marija Vouk iz Polžanske Gorce. Pogreb bo v sredo 23.12.2020 ob 14. uri. S sveto mašo se je bomo spomnili v nedeljo, 27.12.2020 ob 9. uri. Rajno priporočamo v molitev.

 

DAR ZA SVETE MAŠE ZA RAJNE IN DRUGE NAMENE

Tudi v tem času lahko darujete za svete maše za svoje pokojne sorodnike ali druge namene. Mašni namen lahko oddate v režo vrat župnišča, lahko pokličete tudi po telefonu ali napišete po elektronski pošti.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE: Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka, se priporočamo za prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na župnijski TRR: SI56 0510 0801 5453 256 ali osebno. Bog vam povrni.

 

VERSKI TISK V LETU 2021

Družina – 119,60 € (posamezna številka 2,30 €), Ognjišče – 33,50 € (posamezna številka 3 €), Mohorjeve knjige za leto 2022 – 49 €, Prijatelj 11€, Misijonska obzorja 11€. Prosim, da ostanete naročniki verskega tiska, četudi so takšne razmere in ni rednih sv. maš. Vse to se bo uredilo. Po božiču bom razumel, da boste tisti, ki ste bili naročniki do sedaj in niste naročnine odpovedali, naročniki verskega tiska tudi v prihodnje. Dobrodošli tudi novi naročniki verskega tiska. Potrudimo se, da bomo brali dobro čtivo.